Gratin de zucchini

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
14 Iun 2020 | 2319 vizualizari
Gratin de zucchini

Rețeta originală de gratin de zucchini de la care m-am inspirat avea în componență și coriandru, dar cum nu știam ce gust ar da mâncării acest condiment, pentru că nu prea l-am folosit (deși există în cămara mea) m-am hotărât să nu risc în cazul unui preparat pe care-l aveam cam de mult timp în listă. Așa că am renunțat la coriandru imediat și chiar nu am avut de ce să regret. În plus, în rețeta originală zucchinii erau mai întâi prăjiți în ulei (de măsline), dar cum nu prea agreez multipla tratare termică a ingredientelor, am preferat să le prepar dietetic, la cuptor, cu un plus de ingrediente sănătoase, care să dea gust bun preparatului. Poate altă dată, când voi fi dispusă să experimentez, voi adăuga și coriandru în mâncare și mă voi lămuri în privința asta...

Ingrediente

  • 2 zucchini
  • unt pentru uns tava
  • 2 linguri de pesmet
  • 200-250 ml de smântână
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • 50 grame de cașcaval răzuit

Mod de preparare

Zucchinii se spală, li se îndepărtează capetele și apoi se taie sub formă de rondele, late de 1 cm.

Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se presară pesmetul uniform, pe toată suprafața și pe pereții vasului.

Se aranjează rondelele de zucchini în tavă, se condimentează cu sare și piper și apoi se toarnă deasupra smântâna mixată bine cu cele două ouă. 

Se acoperă tava cu capacul, sau cu o folie de aluminiu și se dă la cuptor, la temperatură medie, pentru 20-25 de minute.

Se scoate tava din cuptor și se presară cașcavalul răzuit. Apoi se dă tava din nou la cuptor, fără capac de data aceasta și se lasă acolo până ce preparatul se rumenește frumos.

Atunci se scoate din cuptor, se porționează și se servește cald. Se pot asocia roșii feliate, sau chiar smântână (sau un iaurt gras) cine dorește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de zucchini" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fasole verde cu ghebe si usturoi

Postat de merisor67

Fasole verde cu ghebe si usturoi

Fasolea verde, curatata de capate si spalata, se pune la fiert in apa rece cu putina sare si 2 foi de dafin, pana se patrunde bine(20 de minute) Daca avem fasole verde la congelator, se va pune...

Citeste continuarea

Urzici cu sos alb si ou

Postat de rocsi_1612

Urzici cu sos alb si ou

Urzicile le spalam bine, bine de tot, indepartam coditele si le scurgem. Intr-o cratita punem  apa cu sare, o transferam pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul urzicilor si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2020, 19:34
Ai vrut sa le arati concurentilor de la" Chefi la cutite" gratinul?))) Foarte buni gratinatii tai!
la 14.06.2020, 19:40
Buni, chiar n-am văzut emisiunea, numai am citit ceva azi pe net, dar poate că este o idee bună,... Și dacă mă încurajezi astfel, Buni dragă, eu îți mulțumesc din suflet!
la 14.06.2020, 19:46
la 14.06.2020, 20:02
Un preparat tare bun1 As servi o portie!
la 14.06.2020, 20:04
Mulțumesc frumos, Mirela! Te servesc cu drag...!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking