Gris cu lapte si dulceata de visine

Postat de papabundetot in Mancare copii
14 Aug 2013 | 7084 vizualizari
Gris cu lapte si dulceata de visine

Pot spune fara sa gresesc ca acesta este desertul copilariei mele si cu ajutorul acestui desert m-am facut eu mare :) .Bunica mea mi-l pregatea aproape in fiecare zi cand mergeam dupa-amiaza la scoala,mancam asa ceva inainte de a pleca si mi se pare si acum la fel de bun si de savuros.

Ingrediente

  • 1,5 L lapte
  • zahar…dupa gust
  • esenta de vanilie
  • gris…250-300 gr pana am obtinut consistenta dorita

Mod de preparare

Am pus laptele la foc impreuna cu zaharul si esenta de vanilie si cand a inceput sa fiarba,am adaugat usor cate puin gris pana am ajuns la consistenta pe care o doream. Am mai lasat cateva minute pe foc pentru ca si grisul sa se fiarba,apoi am luat oala deoparte,am pus grisul in castronele si am pus deasupra dulceata de visine. Mie asa imi facea bunica si e varianta pe care o ador,merge insa cu orice alta dulceata va place sau aveti la indemana.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura "Albinita"

Postat de Geanina87

Prajitura "Albinita"

FOI: Intr-o cratita punem pe foc mic mierea, zaharul si margarina si lasam atat cat sa se topeasca zaharul. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racorit, dupa care se adauga putin cate putin din...

Citeste continuarea

Desert budinca de gris cu visine si jeleu

Postat de RODIMUR

Desert budinca de gris cu visine si jeleu

Mai întâi se scot vișinele din borcan și se pun la scurs, într-o strecurătoare. Se amestecă grisul cu: zahărul, vanilia și coaja de lime. Se adaugă laptele fierbinte,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2013, 09:57
Tare bun!
la 14.08.2013, 10:02
ce bun e
la 14.08.2013, 11:10
o nebunie si mie imi place
la 14.08.2013, 14:43
la 14.08.2013, 21:20
Buuun

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking