Guguluf cu afine si glazura

Postat de VanessaAli in Dulciuri
11 Aug 2015 | 3210 vizualizari
Guguluf cu afine si glazura

Sezonul afinelor! Cum gemul e gata si afine mai sunt, am zis sa incerc un chec. Din pacate am facut doar unul, si cand l-am servit in familie nu a mai ramas nicio afina :)) Va propun sa incercati aceasta reteta chiar si intr-o tava normala, iese la fel de delicios.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 200 ml lapte batut
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu lamaie
  • sucul si coaja de la 1/2 lamaie
  • afine

Pentru glazura:

  • 1 albus de la un ou mic
  • zahar pudra
  • sucul de la 1 lamaie mica

Mod de preparare

Separam ouale si batem albusurile cu putina sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile pe rand, amestecand cu o lingura intr-o singura directie. Procedam la fel si cu uleiul si laptele batut. Cernem cateva linguri de faina , dupa care adaugam bicarbonatul stins cu lamaie si zeama de la lamaie. Punem restul de faina si incorporam bine avand grija sa nu ramana cocoloase.

Ungem tava cu ulei si presaram putina faina ca sa nu se prinda.Turnam 1/2 din compozitie. Acoperim din plin cu afine si turnam restul de compozitie peste ele. Mai presaram pe deasupra cateva afine dupa care dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute sau pana arata gata.

Scoatem tava si lasam putin la racit, apoi mergem cu un cutit pe marginea checului (sa verificam daca s-a lipit). Rasturnam tava pe o alta tava si batem putin in forma (checul ar trebui sa se desprinda).

Pregatim glazura. Batem albusul cu zaharul pudra pana la o consistenta mai solida.La final adaugam sucul de la lamaie si eventual, daca nu e destul de solida, mai adaugam zahar pudra si mai batem.

Turnam glazura frumos pe guguluf si mai presaram cateva afine pe deasupra.

E gata de servit!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu afine si glazura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Guguluf cu piersici, afine si lamaie - reteta 300

Postat de timea

Guguluf cu piersici, afine si lamaie - reteta 300

Mai intai spalam bine fructele si lasam sa se usuce. Piersicile le taiem felii si le punem intr-un bol. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana...

Citeste continuarea

Reteta de guguluf cu decor de portelan si fructe

Postat de S_I_D

Reteta de guguluf cu decor de portelan si fructe

Iata cum se prepara Reteta de guguluf cu decor de portelan si fructe Intr-un bol se pun ouale alaturi de un praf de sare si se mixeaza pana incep sa se deschida la culoare. Adaugam zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2015, 16:01
Ce buuuun!
la 11.08.2015, 16:02
Multumesc Merisor!
la 11.08.2015, 16:04
la 11.08.2015, 16:04
ce bine arata
la 11.08.2015, 16:06

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking