Ingrediente
- 4 oua
- 200 gr zahar
- 5 linguri de ulei
- 200 ml lapte batut
- 300 gr faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu lamaie
- sucul si coaja de la 1/2 lamaie
- afine
Pentru glazura:
- 1 albus de la un ou mic
- zahar pudra
- sucul de la 1 lamaie mica
Mod de preparare
Separam ouale si batem albusurile cu putina sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile pe rand, amestecand cu o lingura intr-o singura directie. Procedam la fel si cu uleiul si laptele batut. Cernem cateva linguri de faina , dupa care adaugam bicarbonatul stins cu lamaie si zeama de la lamaie. Punem restul de faina si incorporam bine avand grija sa nu ramana cocoloase.
Ungem tava cu ulei si presaram putina faina ca sa nu se prinda.Turnam 1/2 din compozitie. Acoperim din plin cu afine si turnam restul de compozitie peste ele. Mai presaram pe deasupra cateva afine dupa care dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute sau pana arata gata.
Scoatem tava si lasam putin la racit, apoi mergem cu un cutit pe marginea checului (sa verificam daca s-a lipit). Rasturnam tava pe o alta tava si batem putin in forma (checul ar trebui sa se desprinda).
Pregatim glazura. Batem albusul cu zaharul pudra pana la o consistenta mai solida.La final adaugam sucul de la lamaie si eventual, daca nu e destul de solida, mai adaugam zahar pudra si mai batem.
Turnam glazura frumos pe guguluf si mai presaram cateva afine pe deasupra.
E gata de servit!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu afine si glazura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|