Guguluf cu cacao si ciocolata

Postat de silvi0ara in Prajituri
16 Feb 2010 | 3318 vizualizari
Guguluf cu cacao si ciocolata

Ingrediente

  • 250g unt
  • 250g zahar
  • 6 oua
  • 500g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o priza sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 75ml lapte dulce
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri portocale confiate taiate cubulete(sau ce va place)
  • 2 lingurite cacao
  • 1 forma de guguluf
  • Pentru uns forma:
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri pesmet

Mod de preparare

Se freaca bine untul cu zaharul,vanilia si priza de sare,pana devine o crema spumoasa.Apoi se adauga pe rand cele 6 galbenusuri,amestecand bine dupa fiecare.

Se adauga laptele,coaja de lamiae,stafidele si portocalele.Se omogenizeaza bine compozitia,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarsit albusurile batue spuma tare.Totul se amesteca usor de jos in sus.

Se unge forma de guguluf cu unt foarte bine peste tot,apoi se tapateaza cu pesmet.Se toarna trei sferturi din compozitie in forma,iar in restul ramas se adauga cacaoa si se amesteca si se toarna peste crema alba.Cu ajutorul unui bat de frigaruie se fac forme circulare.Se baga prajitura la cuptorul preancalzit la 180gC,pentru 50 de minute.

Se incearca cu o scobitoare daca este gata.Se rastoarna pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra,sau se gazureaza cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu cacao si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec(guguluf) din albusuri si fructe uscate

Postat de gicuta69

Chec(guguluf) din albusuri si fructe uscate

Mixam albusurile pana devin spuma tare. Adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam uleiul ca la maioneza amestecand...

Citeste continuarea

Guguluf ciocolatos

Postat de panacris

Guguluf ciocolatos

Margarina se topește cu ciocolata într-un vas de inox cu fundul gros, sau pe bain marie, apoi se lasă la răcorit. Se adaugă zahărul pudră, zahărul aromat, sarea, pudra de cacao și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2010, 20:22
bun bun...
la 16.02.2010, 22:10
interesant cea iesit! bravo!
la 17.02.2010, 21:27

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking