Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide

Postat de Ina in Prajituri
23 Mai 2011 | 10701 vizualizari
Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide

Se anuntasera musafiri in mijlocul saptamanii si-am zis sa fac ceva rapid si bun ....

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu ulei
  • 5 linguri cu faina
  • un plic praf de copt
  • 100 g nuca de cocos
  • 50 g miez de nuca , bucati 
  • 50 g stafide
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom/ vanilie/ coaja de lamaie
  • ciocolata menaj, pentru decor

Mod de preparare

 Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se adauga pe rand, mixand bine dupa fiecare, zaharul, galbenusurile, uleiul, faina cu praful de copt, esenta ( fiecare de care doreste ).  

 Oprim o cana din compozitia obtinuta, pe care o vom amesteca cu doua linguri de cacao. 

 In restul compozitiei adaugam nuca de cocos si stafidele. 

 Ungem tava de prajitura cu ulei si o tapetam bine cu faina. Turnam compozitia alba, peste care punem , avand grija sa acoperim toata suprafata, si compozitia cu cacao. Cu o lingura sau furculuita invartim cu miscari circulare si de jos in sus compozitia de prajitura, pentru intercalarea celor doua culori . Presaram miez de nuca pe suprafata prajiturii  si dam la cuptor pentru circa 35-40 minute, la foc potrivit.

 Scoatem prajitura din tava si turnam deasupra ciocolata topita. Eu am pudrat-o si cu zahar. ( La decorat va descurcati voi .... sper, mai bine decat mine :P )

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu morcov

Postat de caroline

Prajitura cu morcov

Punem intr-un bol zaharul impreuna cu ouale si mixam cu ajutorul unui mixer la viteza maxima  pana ce devin spuma si s-au deschis la culoare iar zaharul s-a topit .  Adaugam laptele,...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine

Postat de Oana

Desert prajitura cu visine

Pune untul intr-o craticioara si lasa-l la topit, adauga apoi laptele, zeama si coaja de lamaie si opreste focul. Pastreaza amestecul la cald.  Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2011, 07:13
Cafeaua am baut-o deja, dar merge si cu lapte, nu?))
la 23.05.2011, 07:21
oaiii, era timpu sa mai puna cineva o reteta cu cocos muult
la 23.05.2011, 07:55
Foarte fina
Gaby nu merge cu lapte; eu nu mi-am baut cafeaua asa ca paseaza si portia ta plz
la 23.05.2011, 08:01
la 23.05.2011, 08:22
o portie vreau si eu

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking