Ingrediente
- 5 oua
- 5 linguri cu zahar
- 5 linguri cu ulei
- 5 linguri cu faina
- un plic praf de copt
- 100 g nuca de cocos
- 50 g miez de nuca , bucati
- 50 g stafide
- 2 linguri cacao
- esenta de rom/ vanilie/ coaja de lamaie
- ciocolata menaj, pentru decor
Mod de preparare
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se adauga pe rand, mixand bine dupa fiecare, zaharul, galbenusurile, uleiul, faina cu praful de copt, esenta ( fiecare de care doreste ).
Oprim o cana din compozitia obtinuta, pe care o vom amesteca cu doua linguri de cacao.
In restul compozitiei adaugam nuca de cocos si stafidele.
Ungem tava de prajitura cu ulei si o tapetam bine cu faina. Turnam compozitia alba, peste care punem , avand grija sa acoperim toata suprafata, si compozitia cu cacao. Cu o lingura sau furculuita invartim cu miscari circulare si de jos in sus compozitia de prajitura, pentru intercalarea celor doua culori . Presaram miez de nuca pe suprafata prajiturii si dam la cuptor pentru circa 35-40 minute, la foc potrivit.
Scoatem prajitura din tava si turnam deasupra ciocolata topita. Eu am pudrat-o si cu zahar. ( La decorat va descurcati voi .... sper, mai bine decat mine :P )
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|