Guguluf cu dovleac

Postat de diaconta in Prajituri
3 Noi 2012 | 4146 vizualizari
Guguluf cu dovleac

Este prima oara când folosesc dovleacul pentru desert.Am tot văzut zilele astea astfel de deserturi,aşa că l-am încercat.Nu prea puteam să mă decid dacă să fie o plăcintă,un strudel,brioşe,tartă,chec ori guguluf.In final,câştigător a fost guguluful.Nu prea folosesc eu forma de guguluf deoarece este îngustă şi adâncă şi se coace destul de greu în ea.A ieşit un desert aromat,delicios.Si ce miros îmbietor de scorţişoară,vanilie,ghimbir şi dovleac s-a răspândit în casă când l-am pus la cuptor,nu pot să vă explic.Trebuie să încercaţi!!!

Ingrediente

Pentru compozitia de guguluf:

  • 200 gr unt
  • 380 gr faina
  • 4 oua
  • 600 gr miez dovleac crud(curatat de coaja si seminte)
  • 400 gr zahar
  • 250 gr iaurt
  • O lingurita scortisoara
  • ½ lingurita ghimbir ras
  • Esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt(1o gr)
  • O lingurita sare
  • Coaja de portocala
  • 50 gr stafide
  • Rom pentru înmuiat stafidele

Pentru glazura:

  • Zahar pudra
  • Zeama de lamâie
  • Fulgi de migdale

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi dovleacul.

Am dat miezul pe razatoarea cu ochiuri mari.Am amestecat dovleacul razuit cu 300 gr zahar si l-am pus pe foc.L-am lasat sa fiarba pâna  a ajuns la consistenta unui gem.

Am adaugat vanilie,scortisoara ,ghimbir si coaja de portocala.

A rezultat 400 gr de compozitie la final.

Am lasat sa se raceasca.

Am mixat untul cu restul de 100 gr zahar pana a devenit o crema pufoasa.

Am adaugat ouale pe rând,mixând bine dupa fiecare.

Faina am cernut-o împreuna cu sarea si praful de copt,am adaugat-o apoi peste crema de unt si ou,doar cat sa se încorporeze.

Am adaugat apoi piureul de dovleac racit si la final iaurtul.

Am mai pus putina vanilie si scortisoara si stafidele scurse de rom.

Am pus compozitia în forma de guguluf unsa cu unt si tapetata cu faina.

Am pus tava în cuptorul preîncalzit.La început am lasat focul mai iute,apoi am redus putin.

Deoarece în tava mea se coace mai greu,a fost nevoie de 45 de minute ca sa se coaca.

Voi puteti verifica cu o scobitoare,când aceasta iese curata,puteti sa opriti focul.

Dupa ce s-a racorit putin,l-am rasturnat pe un platou.

Consistenta nu este pufoasa ci mai degraba densa si puţin umeda.

Pentru glazura am amestecat zahar pudra cu zeama de lamâie.Puneti zeama de lamâie câte putin ca sa nu fie prea subtire.

Am pus glazura deasupra si am presarat fulgi de migdale.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Guguluf aperitiv din dovleac, praz, ciuperci, ardei si ghimbir

Postat de panacris

Guguluf aperitiv din dovleac, praz, ciuperci, ardei si ghimbir

Prazul curățat și tăiat rondele, se călește ușor cu ulei de măsline și puțină apă. Apoi se adaugă ciupercile, ardeiul kapia tocate mărunt, dovleacul ras, lăsându-se la călit...

Citeste continuarea

Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Postat de simona72

Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Perele, se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica nici subtiri, dar nici groase... Se separa albusurile de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 03.11.2012, 22:17
te cred ca mirosea imbietor,cu asa ingrediente,si asa bucatareasa
la 03.11.2012, 22:19
Ce fain a iesit!
Si ce-mi plac florile alea de toamna!
la 03.11.2012, 22:20
Cat de frumos guguluf Si florile din ultima poza
la 03.11.2012, 22:21
Ce frumos arata! Nu stiu cum e ca nu am mancat niciodata, dar as manca de la tine o feliuta
la 03.11.2012, 22:22

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking