Guguluf cu fructe si nuci (de post)

Postat de Valclaudia in Prajituri
7 Dec 2013 | 4566 vizualizari
Guguluf cu fructe si nuci (de post)

reteta preluata de la Lavinia! , pe care eu personal o consider cofetareasa sefa...aici,pe bucataras!

Ingrediente

  • 2 banane mari, coapte
  • 200 gr zahar pudra
  • 150 ml ulei
  • 5 clementine
  • 250 gr faina proaspat cernuta
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 120 gr nuca taiata
  • 1 esenta de lamaie
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 150 gr. zahar
  • 60 ml apa
  •  2linguri de cacao
  • bombonele colorate pentru decor

Mod de preparare

Zdrobim bananele si clementinele la robot.

Adaugam zaharul pudra, praful de sare uleiul in fir subtire si mixam.

Adaugam faina amestecata cu bicarbonatul, esenta de lamaie, nuca taiata bucati.

Turnam amestecul in forma unsa (cu ulei) de guguluf, dam la copt pentru 40 min la temperatura moderata.

Facem testul cu scobitoarea si daca mai este nevoie, mai lasam putin la copt.

Dupa ce scoatem guguluful din cuptor, pana se mai racoreste putin,preparam glazura.

Punem intr-un ibric apa la foc, adaugam zaharul amestecat cu praful de cacao.

Lasam sa fiarba la foc mic pana obtinem consistenta dorita pentru glazura.

Decoram guguluful cu glazura, presaram bombonele colorate si lasam la racit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu fructe si nuci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu prune

Postat de mirela0911

Placinta cu prune

Se spala si se curata prunele de samburi. Se taie in 4 sau mai multe parti (depinde cat sunt de mari prunele). Se amesteca cu zaharul (dupa gust) si scortisoara. Se lasa deoparte. Se ia o foaie...

Citeste continuarea

Prajitura aromata

Postat de farfuriavesela

Prajitura aromata

Mixam galbenusurile cu zaharul si cu un praf de sare, adaugam apoi faina amestecata cu drojdia (1.5 gr drojdie uscata = o jumatate de lingurita), iaurtul, coaja si zeama de lamaie. Toate aceste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2013, 21:54
arata minunat
la 07.12.2013, 21:55
DE cand imi doresc si eu o astfel de forma si nu gasesc
la 07.12.2013, 21:56
la 07.12.2013, 21:56
Ce de arome!! Grozav!!
la 07.12.2013, 21:57
O bunatate de desert

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking