Ingrediente
- 250 grame faina
- 1 / 2 linguriţă praf de copt
- 1 / 2 linguriţă de sare
- 110 grame unt la temperatura camerei
- 300 grame zahăr
- 3oua mari
- zeama de la 1/2 lamaie
- coaja de la 1/2 lamaie(fara membrana exterioară galben )
- 1 / 2 lingura esenta de vanilie
- 120 ml smantana sau iaurt simplu
Mod de preparare
Pentru inceput aprindem cuptorul si-l setam pentru 180 grade
Se mixeaza untul şi zahărul până devine pufos, se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie şi ouăle pe rand ,mixandu-se bine dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea.
Cu mixerul pe viteza scăzuta, se adaugă :1 / 3 din amestec de faina, alternativ cu smantana/iaurtul, aproximativ 1 / 2 ceasca. Sse bate doar până când aluatul este neted. (Veţi avea trei adăugări de făină şi două de smântână/iaurt.)
Se toarna compozitia in forma si se coace la temp 180 grade cam 60-70 min. Rece il vom pudra cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|