Guguluf cu visine

Postat de aliliana in Prajituri
1 Feb 2014 | 2476 vizualizari
Guguluf cu visine

Ingrediente

  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • esenta zanilie
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • visine ( congelate) pret de un pumn bun
  • o lingurita rasa praf de copt
  • o lingura unt

Mod de preparare

La inceput decongelam visinele si punem peste ele un praf de zahar. Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu zaharul pus pe rand, lingura cu lingura si un praf de sare. Rezulta o bezea luciosa. 

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa si se adauga bezelei. Se mixeaza. Se scot telurile si se adauga faina si praful de copt. Se incorporeza folosind o lingura de lemn si mestecand de jos in sus. 

Se ia forma de guguluf si se unge bine cu unt ( bine de tot, eu avand niste experiente urate cu forma, m-am invatat minte). Se pune compozitia  uniform si se adauga visinele. Se da la cuptor pentru 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se da la rece.Se pudreaza cu zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert guguluf cu visine si samburi de cacao

Postat de panacris

Desert guguluf cu visine si samburi de cacao

Vișinile desamburite, mai bine spus curățate de sâmburi, se acoperă cu cele 3 linguri de zahăr și se lasă la odihnă, până ce se prepară aluatul de bază al gugulufului....

Citeste continuarea

Guguluf cu ciocolata

Postat de andaoana

Guguluf cu ciocolata

Ciocolata o rupem bucatele si o topim in 4 linguri de lapte. Trebuie sa fim atenti sa nu fiarba, pentru ca va deveni amara si nu o sa se mai poata folosi. Galbenusurile le batem usor cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2014, 11:54
ff buuun , o felie si la mine
la 01.02.2014, 11:55
Rapid si delicios
la 01.02.2014, 12:08
am visine din visinata. Or fi bune? Hac!
la 01.02.2014, 12:13
bun!
la 01.02.2014, 13:08
Luana, Cris multumesc

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking