Ingrediente
- 3 oua
- 5 linguri zahar
- esenta zanilie
- 5 linguri faina
- 3 linguri apa
- 4 linguri ulei
- un praf de sare
- visine ( congelate) pret de un pumn bun
- o lingurita rasa praf de copt
- o lingura unt
Mod de preparare
La inceput decongelam visinele si punem peste ele un praf de zahar. Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu zaharul pus pe rand, lingura cu lingura si un praf de sare. Rezulta o bezea luciosa.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa si se adauga bezelei. Se mixeaza. Se scot telurile si se adauga faina si praful de copt. Se incorporeza folosind o lingura de lemn si mestecand de jos in sus.
Se ia forma de guguluf si se unge bine cu unt ( bine de tot, eu avand niste experiente urate cu forma, m-am invatat minte). Se pune compozitia uniform si se adauga visinele. Se da la cuptor pentru 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se da la rece.Se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|