Ingrediente
Aluatul:
- 4 oua
- 200 gr zahar
- 1 pliculet praf de copt stins intr-o lingurita de otet
- 4 linguri apa minerala
- 4 linguri ulei
- un praf de sare
- 8 linguri faina (proaspat cernuta)
- 1/2 pahar zmeura proaspata
- 10 biscuiti cu tarate din comert
Pentru glazura:
- 200 gr ciocolata alba (Milka)
- 4 linguri de lapte
- nuca de cocos colorata pentru decor
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din canttatea de zahar si praful de sare.
In alt bol frecam galbenusurile cu cealalta parte de zahar, adaugam praful de copt stins intr-o lingurita de otet, apa minerala si uleiul, apoi cate o lingura din spuma de albusuri si una de faina, pana incorporam toate ingredientele.
Ungem forma de guguluf cu putin ulei, turnam jumatate din compozitie in forma, zdrobim 5 biscuiti si ii presaram peste compozitie, adaugam zmeura (spalata si lasata la scurs pe un servetel absorbant).
Turnam intreaga compozitie in forma iar deasupra zdrobim si presaram restul de 5 biscuiti cu tarate.
Dam forma la copt in cuptorul preincalzit, lasam la copt cca 40-50 min. la temperatura medie (160-170 grade). Inainte de scoaterea gugulufului din cuptor facem testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a racit scoatem guguluful din forma cu mare grija sa nu-l rupem, il asezam pe un platou si decoram cu ciocolata alba topita la foc mic in cele 4 linguri de lapte. Presaram nuca de cocos si lasam pana a doua zi cand il putem portiona si servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu zmeura si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|