Guguluf de fussili cu fructe

Postat de amalia01 in Prajituri
24 Mar 2014 | 2501 vizualizari
Guguluf de fussili cu fructe

M-am gandit ca daca tot ne plac pastele, sa incerc un desert mai special.

Ingrediente

  • pentru guguluf:
  • o punga de paste tip fussili ( 500g);
  • 3 linguri de lapte;
  • 3 linguri de zahar;
  • fructe: capsuni, kiwi,ananas,cirese;
  • 1 lingura de faina;
  • 1 lingura de ulei;
  • 6 linguri de gris;
  • Un praf de sare;
  • pentru sosul caramel:
  • 200 g zahar
  • 70 g unt
  • 150 ml smantana pentru frisca(30 %grasime)

Mod de preparare

Sosul caramel:
Intr-o cratita se pune zaharul si se caramelizeaza, fara sa ramana cocoloase de zahar, apoi se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana se topeste;se adauga smantana lichida cu grija pentru ca se ridica vapori de abur; se lasa pe foc mic pana incepe sa clocoteasca, apoi se stinge focul;

Guguluful:
Pastele le fierbi in apa cu sare; cand sunt fierte, le pui in strecuratoare si le clatesti cu apa rece.Iei o forma de guguluf si o ungi cu ulei,apoi o tapetezi cu faina si asezi un strat de paste ( ½ din cantitate).

Bati ouale cu zaharul, cu telul,apoi adaugi laptele.

Fructele le speli/storci de sirop si le tai bucatele.

Torni ½ din oul batut peste paste; presari 3 linguri de gris; asezi uniform fructele; presari si restul de gris; asezi si restul de paste; torni oul ramas peste paste.
Dai totul la cuptorul preincalzit, pentru 45 de minute;
Scoti guguluful din cuptor si lasi sa se racesca in forma!; cand s-a racit il scoti din forma si il ungi cu sos caramel; ornezi cu fructe; il servesti taiat felii,cu sirop de artar sau de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf de fussili cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu ciocolata si nuca

Postat de andaoana

Desert prajitura cu ciocolata si nuca

Blatul: Am folosit o tava de 25x20 cm si am copt o singura foaie pe care am taiat-o apoi in 3 bucati. A fost destul de greu de taiat, iar cand voi repeta reteta o sa coc separat 3 foi....

Citeste continuarea

Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza

Postat de Corina33

Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza

Se amesteca faina cu drojdia uscata si coaja de lamaie. Se bate oul cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi laptele caldut putin cate putin si la sfarsit untul topit si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2014, 11:35
la 24.03.2014, 12:04
la 24.03.2014, 13:09
imi place
la 24.03.2014, 15:30
la 24.03.2014, 18:10
faina ideea!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking