Guguluf marmorat cu mascarpone

Postat de gaby_d in Prajituri
13 Iul 2010 | 7106 vizualizari
Guguluf marmorat cu mascarpone

Ingrediente

  • 3oua
  • 100 grame unt
  • o cana faina
  • o lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr mascarpone
  • 3 linguri branza vaci
  • o cana zahar
  • zahar vanilat.
  • 200 gr zahar pudra
  • un albus ou
  • 2 linguri lamaie

Mod de preparare

Ouale se mixeaza bine impreuna cu zaharul. Se adauga putin cate putin untul topit, pana obtinem o crema fina( destul de subtire).
Faina se cerne, se amesteca cu bicarbonatul stins cu otet si sarea. Se adauga apoi amestecul de oua, putin cate putin, zaharul vanilat  si mascarponele amestecat cu branza de vaci.
In forma de guguluf , unsa cu unt si presarata cu zahar, se toarna cam 3/4 din compozitie.
In restul se amesteca cacaua, omogenizand.
Se toarna peste aluatul deja asezat in forma, "amestecand" fara a obtine o compozitie uniforma ca si culoare, (trebuie sa obtinem aspectul de marmorat).
Se da tava la cuptorul preincalzit, la foc mare pt 15 min, apoi se scade focul la mijlociu si mai lasam aprox. 20 min.(depinde de cuptor, mai bine verificati)

Preparam glazura:

batem albusul de ou, nu mult, si adaugam apoi zaharul pudra si zeama de lamaie amestecand bine, bine.

Turnam peste prajitura si-o lasam sa se usuce(cine are rabdare, nu eu :)) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf marmorat cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu suc de portocale

Postat de panacris

Desert prajitura cu suc de portocale

Într-un bol încăpător se sparg ouăle,  se adaugă zahărul și se amestecă energic manual sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se...

Citeste continuarea

Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)

Postat de Lia1

Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)

CRUSTA DIN FOIETAJ (cupele) 1. Dezgheti din timp foile de aluat conform instructiunilor de pe pachet. 2. Pregatesti forme pentru mini-tarte, sau in formele de savarina sau de briose asa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2010, 20:22
Sant prima ce de alb... vreau o felie zdravana cu multa glazura pun si furculite sa fiu sigura ca primesc
la 13.07.2010, 20:30
hai acu ca mai e juma' , ca daca vine gashca..se termina rapid)
la 13.07.2010, 20:31
Vreau si eu o portie dar fara glazura.
la 13.07.2010, 20:32
hop si eu...
la 13.07.2010, 20:35
miha, ca-i crud albusu',nu?))).ok, o ling eu))

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking