Guguluf si briose cu fructe confiate

Postat de Valclaudia in Prajituri
26 Oct 2013 | 3996 vizualizari
Guguluf si briose cu fructe confiate

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 15 linguri de faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita otet
  • 6 linguri apa minerala
  • 6 linguri ulei
  • cca 100 gr. fructe confiate (stafide, caise,ananas,banane,cocos)
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 20 ml lapte
  • bombonele pentru decor

Mod de preparare

Prepararea compozitiei:

-separam galbenusurile de albusuri.

-batem albusurile cu 6 linguri de zahar pana obtinem o spuma consistenta.

-galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar, adaugam praful de copt stins in otet, uleiul, apa minerala.

-incorporam pe rand cate 1 lingura de faina si una de spuma de albusuri.

-la final amestecam usor fructele confiate in compozitie.

-turnam in forma de guguluf 3 sferturi din compozitie, iar restul se imparte in 4 forme de briose

- introducem formele in cuptorul preincalzit, la temperatura moderata pentru aproximativ 30-40 min.

Glazura o preparam astfel:

-intr-o craticioara lasam laptele sa se incalzeasca la foc mic.

-rupem ciocolata bucati si o adaugam in craticioara peste laptele cald pana obtinem o crema omogena.

Decorarea desertului:

-scoatem blaturile racite din forme si le imbracam in glazura de ciocolata. Pentru acest lucru avem nevoie de pensula.

-la final decoram cu bombonele colorate.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf si briose cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec zebra

Postat de andaoana

Chec zebra

Batem ouale cu zaharul , romul si praful de sare pana devin albe si nu se mai simte zaharul , adaugam frisca lichida sau iaurtul , faina , uleiul , praful de copt si omogenizam bine . Impartim...

Citeste continuarea

Placinte impletite, cu dovleac

Postat de merisor67

Placinte impletite, cu dovleac

Pentru aluat , punem untul intr-un vas pe foc incet si il lasam sa se topeasca, apoi punem jumatate din cantitatea topita intr-un bol, iar peste cealalta jumatate de pe foc punem uleiul si o mana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2013, 20:59
ce frumos ti-a iesit Gugu )
la 26.10.2013, 20:59
laura)
la 26.10.2013, 21:00
la 26.10.2013, 21:00
la 26.10.2013, 21:02
Bun bunut

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking