Guias Ardelenesc

Postat de lia in Porc
29 Iul 2010 | 23131 vizualizari
Guias Ardelenesc

Este o mancare foarte satioasa si aromata, pe care mama mea obisnuia sa o faca destul de des, reteta ii apartine, eu am preluat-o si va invit la masa !

Ingrediente

  • 700g spata proaspata de porc
  • 3 cepe
  • 4 morcovi
  • 1 radacina telina+Frunze
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 5 cartofi
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita chimen-seminte
  • 2 linguri tarhonya(paste scurte de orz)
  • 3 fire cimbru proaspat
  • 2 flori de marar proaspat
  • 1 foaie de dafin
  • 5 catei mari de usturoi
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Carnea o taiem in bucatele cam de 3/3cm, zarzavaturile le curatam, le taiem in cuburi, morcovii in rondele si le punem in boluri separate.

Intr-o oala de 4L, incingem uleiul, adaugam ceapa si o calim2-3’dupa care punem carnea. Amestecam si dinstuim cam 10’, pana carnea isi schimba culoarea, fara sa o prajim. Adaugam pe rand ardeiul, usturoiul pisat, morcovii si telina atat radacina cat si frunzele maruntite. Amestecam totul si mai lasam la dinstuit inca 10’ dupa care adaugam si cartofii. Intre timp spalam cimbrul si mararul verde, legam tulpinile cu ata alba(de bumbac ) si le punem in oala. Adaugam si foaia de dafin, asezonam cu sare si piper si coplectam cu 3L de apa. Punem capacul si lasam sa fiarba, la foc mic. Dupa 2h, scoatem  foaia de dafin si legatura de cimbru care se arunca si  adaugam semintele de chimen, apoi cele 2 linguri de tarhonya si mai lasam la fiert  30’.

Se serveste calda cu muratura sau ardei iute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guias Ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Carne de porc cu sos de rosiii, paste si fasole verde

Postat de mihaelar63

Carne de porc cu sos de rosiii, paste si fasole verde

Carnea de porc se taie bucati potrivite si se trage in uleiul incins pana prinde putina crusta. Tocati ceapa galbena si usturoiul si le puneti la prajit. Sarati. Cand ceapa...

Citeste continuarea

Snitele de porc in crusta de cartofi

Postat de merisor67

Snitele de porc in crusta de cartofi

De la inceput vreau sa mentionez ca am incercat doua variante de preparare a acestor snitele. Adica o parte din snitele le-am preparat la cuptor si o parte le-am prajit. Ce-i drept, sunt mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2010, 18:46
am sosit Lia si te rog sa ma servesti cu o portie.............sincer iti spun chiar mi-as dori sa mananc un gulas din-asta facut ca la mama acasa..................5 furcu..........
la 29.07.2010, 18:49
mediato59 te rog ia loc la masa vin acuma cu un castron aburind si te servesc cu mare drag
la 29.07.2010, 18:52
la 29.07.2010, 19:04
Ce bunatate!
la 29.07.2010, 19:22
multumesc fetele poftiti la masa

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking