Gulas ca la Timisoara

Postat de Doinavar in Porc
19 Feb 2013 | 13238 vizualizari
Gulas ca la Timisoara

La noi la Timisoara sunt si unguri, nemti, sarbi, bulgari … Asa ca am preluat de la toti cate ceva si a iesit un super-gulas mama-mama! Sa vi-l arat si voua.

Ingrediente

  • 800 g carne de gulas (am folosit amestec porc + vita)
  • 4-5 cepe (una rosie)
  • 600 g cartofi
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 150 ml suc de rosii
  • 150 g ardei gras rosu (congelat)
  • 150 ml ketchup ardei + rosii
  • 70 g unt
  • 1 plic 20 g condimente “Gulas unguresc”: sare, piper, chili, chimen, usturoi, cimbru, patrunjel, foi de dafin, etc.
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare

Curatati si taiati cepele nu prea marunt, curatati si feliati morcovul, apoi puneti totul la calit in unt. Dupa 5 minute (mai amestecati intre timp sa nu se arda) adaugati carnea taiata bucati potrivite, lasati pana devine albicioasa si adaugati ardeiul tocat si usturoiul curatat si taiat feliute subtiri.

Dupa 4-5 minute este timpul sa adaugati bulion, ketchup si 1 litru de apa clocotita si lasati totul sa fiarba la foc mic, cu capac, aproximativ o ora.

Presarati in mancare plicul cu condimente. Daca nu aveti, inlocuiti cu toate celelalte condimente si nu uitati putina boia iute si foile de dafin. Lasati sa mai fiarba ~20 minute. Intre timp curatati cartofii si puneti-i la fiert, taiati bucati mari, intr-un litru de apa cu putina sare. Lasati-i sa fiarba 15 minute, strecurati zeama si puneti-i in gulas.

Lasati sa mai fiarba impreuna inca 10-15 minute, la foc mic, si dregeti gustul de sare, piper, iute, etc.

A fost foarte bun si satios. V-am pastrat si voua o portie. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas ca la Timisoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata

Postat de simona72

Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata

De la costita de porc am inlaturat oasele si am lasat doar carnea. Am spalat carnea ramasa si am uscat-o cu servetele de bucatarie. Am pus uleiul la incins, am spalat prazul, l-am crestat pe toata...

Citeste continuarea

Cotlet de porc in crusta de seminte

Postat de mihaelar63

Cotlet de porc in crusta de seminte

Bucata de cotlet fara os se sareaza , se unge  cu mustar si se tavaleste bine [ apasand cu podul palmelor ] prin mixul de seminte si fulgi de chilli . Prajiti cotletul cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2013, 18:54
gustos
la 19.02.2013, 19:13
mmmmm..o bunatate si eu vreau
la 19.02.2013, 19:20
la 19.02.2013, 20:17
ce bun
la 20.02.2013, 08:03
Eu stiu ca este foarte, foarte gustos Doar si eu stau in V tarii

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking