Gulas cu costite de vitel

Postat de Onesta in Vita
20 Iul 2011 | 6421 vizualizari
Gulas cu costite de vitel

Chiar daca se moare de cald , burtica nu stie de-asa ceva , ca atare , ne punem pe gatit ... o mancare delicioasa si usoara de vara . PS Daca la praji mai putem evita focaritul , aici , chiar nu .

Ingrediente

  • 1 kg costite de vitel
  • 8 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei galben
  • 5 ardei capia rosii
  • 3 rosii de gradina
  • 50 g cous-cous
  • sare sau concentrat de legume
  • 1 lingurita de boia dulce
  • ceva boia iute , doar daca doriti (eu , nu)
  • piper dupa gust
  • 1-2 lingurite chimen
  • patrunjel verde
  • ceva ulei si apa ptr calit ceapa

   

Mod de preparare

Se spala si se portioneaza costitele , lasandu-se la scurs . Se curata ceapa , se taie dupa preferinta si se da la calit intr-o cratita marisoara , cu ulei si putina apa ; cand a devenit translucida , se adauga concentratul de legume , sau sarea , restul condimentelor (exclusiv , chimenul) si ardiul galben si morcovii taiati marisor .  

Cand toate legumele s-au inmuiat suficient , se adauga si costitele impreuna cu parfumatul chimen , care mie mi se pare chichirezul principal al mancarii , dar sa nu uitam de cartofii curatati , spalati si taiati in sferturi , altfel gulasul devine o tocana banala de cartofi , sau si mai rau ... un piure de legume .

Se lasa la imprietenit pe foc mic 30-40 de minute si se adauga si ardeii capia taiati fasii mari(eu am avut la congelator si i-am si dezbracat de camasute , sa nu se imprastie in toata mancarea - ar fi fost inestetic ) . Cu 10 minute de-a opri focul , se adauga rosiile decojite si ele si taiate felii mari . Se potriveste gulasul de gusturi , se adauga si cous-cousul si se opreste focul , amestecandu-se de cateva ori totul , prin rasturnarea lingurii ptr evitarea sfaramarii legumelor .

Se serveste cu patrunjel verde tocat si cu ceva salaturi ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas cu costite de vitel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de vitel la Multicooker

Postat de merisor67

Friptura de vitel la Multicooker

Feliem carnea de vitel si batem feliile putin cu ciocanul de snitele, api le saram si condimentam( eu am avut condimente pentru barbeque). Taiem ceapa solzisori, iar morcovul il feliem pe...

Citeste continuarea

Tocanita de vaca

Postat de cristeena20

Tocanita de vaca

Carnea taiata in bucati dupa gust o marinam -condimentam cu sare, piper ,usturoi pisat, aduagam crengute de cimbru si dafin, stropim cu ulei de masline si apoi adaugam vin rosu. Lasma o zi la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2011, 13:49
Bun bunut!
la 20.07.2011, 14:02
si eu vreau...sper ca mai este
la 20.07.2011, 14:04
Uite ca gulas nu am mancat niciodata!!!!! imi place cum arata....!
la 20.07.2011, 14:06
bun!
la 20.07.2011, 14:13
Miha , ms mult

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking