Ingrediente
- 1 kg costite de vitel
- 8 cartofi medii
- 2 morcovi
- 2-3 cepe
- 1 ardei galben
- 5 ardei capia rosii
- 3 rosii de gradina
- 50 g cous-cous
- sare sau concentrat de legume
- 1 lingurita de boia dulce
- ceva boia iute , doar daca doriti (eu , nu)
- piper dupa gust
- 1-2 lingurite chimen
- patrunjel verde
- ceva ulei si apa ptr calit ceapa
Mod de preparare
Se spala si se portioneaza costitele , lasandu-se la scurs . Se curata ceapa , se taie dupa preferinta si se da la calit intr-o cratita marisoara , cu ulei si putina apa ; cand a devenit translucida , se adauga concentratul de legume , sau sarea , restul condimentelor (exclusiv , chimenul) si ardiul galben si morcovii taiati marisor .
Cand toate legumele s-au inmuiat suficient , se adauga si costitele impreuna cu parfumatul chimen , care mie mi se pare chichirezul principal al mancarii , dar sa nu uitam de cartofii curatati , spalati si taiati in sferturi , altfel gulasul devine o tocana banala de cartofi , sau si mai rau ... un piure de legume .
Se lasa la imprietenit pe foc mic 30-40 de minute si se adauga si ardeii capia taiati fasii mari(eu am avut la congelator si i-am si dezbracat de camasute , sa nu se imprastie in toata mancarea - ar fi fost inestetic ) . Cu 10 minute de-a opri focul , se adauga rosiile decojite si ele si taiate felii mari . Se potriveste gulasul de gusturi , se adauga si cous-cousul si se opreste focul , amestecandu-se de cateva ori totul , prin rasturnarea lingurii ptr evitarea sfaramarii legumelor .
Se serveste cu patrunjel verde tocat si cu ceva salaturi ...
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas cu costite de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (47)
|