Ingrediente
- 1 kg și jumătate carne de vită
- 700 g ciolan afumat
- 1 kg fasole albă ( bob mare )
- 10-12 l de apă
- 5 linguri ulei
- 2 cepe mari
- 2 căței de usturoi
- 5 morcovi potriviți
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 rădăcină țelină
- 2 rădăcini păstârnac
- 1 ardei gras
- 2 roșii mari
- 1 lingură chimen
- 3 frunze dafin
- frunze de pătrunjel
- 1 lingură pastă de ardei iute
- sare
- piper
Mod de preparare
Se face o tocăniță din carnea de vită și ceapa tăiate cuburi. Se adaugă cățeii de usturoi întregi, apoi legumele tăiate după bunul plac, foile de dafin și jumătate din cantitatea de chimen. Apa se adaugă treptat.
Când tocănița capătă consistență, se adaugă fasolea și afumătura tăiată bucăți potrivite, apoi restul de apă. Fasolea trebuie ținută în apă caldă cel puțin 3-4 ore înainte de-a o găti, astfel, Babgulyasul va fi gata într-un timp mult mai scurt.
Când apa scade și legumele sunt aproape fierte, adăugăm cealaltă jumătate din cantitatea de chimen, pasta de ardei iute și piperul. Potrivind astfel gustul, mai lăsăm la foc iute până când fasolea va fi fiartă și ea.
La final adăugăm sarea și verdeața de pătrunjel. Se servește cu ardei iute. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Babgulyas la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|