Gustare pentru udatori

Postat de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri
12 Apr 2010 | 5778 vizualizari
Gustare pentru udatori

A doua zi de Sfintele Pasti pe la noi in Ardeal barbati , baieti , baietei , conform traditiei ,, umbla la udat '' cu sticluta de parfum , adica uda florile[ fetele , femeile ] sa fie tot anul frumoase . aia mici au poezie de genul : ,, eu sunt micul gradinar cu sticluta in buzunar , am auzit ca aveti o floare frumoasa si am venit sa o ud , sa creasca mare si frumoasa !!! ". Primesc rasplata oua rosii , prajitura si bani . Ai mai mari primesc vin , bere sau ,, J. P.'' [ adica - jinars de prune ] eu le-am dat si ceva gustarica ca altfel se ,, parfumeaza '' prea repede !!!

Ingrediente

  • chiftelute
  • snitele de pui
  • salam  banatean ,
  • salam de Sibiu
  • cas afumat Alpina
  • cascaval mozzarela
  • sunculita taraneasca 
  • sunca Sissi
  • jumari proaspete de porc
  • masline
  • ardei rosu
  • ridichi rosii
  • castraveti
  • praz

Mod de preparare

Se aseaza frumos  toate ingredientele pe un platou

Daca ti-a placut reteta noastra "Gustare pentru udatori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Guguluf aperitiv

Postat de panacris

Guguluf aperitiv

Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele,  se adaugă ciupercile, salamul și șunca mărunțită, lăsându-se la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și...

Citeste continuarea

Risotto cu ciuperci si parmezan

Postat de AlexTeacher

Risotto cu ciuperci si parmezan

Taie salotele cubulete. Pune 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie si adauga putina sare. Amesteca cu ajutorul unei spatule de silicon pentru a crea o emulsie.  Adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2010, 09:56
ce tradii frumoase.......................si ce bunatati............................
la 12.04.2010, 10:02
multumesc , cred ca nici nu e asa interesant aperitivul , dar am postat pentru a impartasi din aceste frumoase traditii . C u dedicatie speciala spre a aminti fetelor care sunt plecate ,, afara '' .
la 12.04.2010, 15:00
da sa sti ca si la noi se merge cu udatu e grozav platou
la 12.04.2010, 15:05
stiu , cu gandul la tine , la Rivka , la Sylvia am scris despre aceasta traditie . Nu trebuie sa ne uitam traditiile , trebuie sa le amintim , ele sunt o picatura din esenta sufletului romanesc
la 12.04.2010, 15:35
daaaaa, sigur ca se merge la udat toate femeile miroase a 100 feluri de parfum "ieftin" si mai scump amestecat haha, sigur .
foarte frumos platoul.

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking