Gustare pentru udatori

Postat de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri
12 Apr 2010 | 5794 vizualizari
Gustare pentru udatori

A doua zi de Sfintele Pasti pe la noi in Ardeal barbati , baieti , baietei , conform traditiei ,, umbla la udat '' cu sticluta de parfum , adica uda florile[ fetele , femeile ] sa fie tot anul frumoase . aia mici au poezie de genul : ,, eu sunt micul gradinar cu sticluta in buzunar , am auzit ca aveti o floare frumoasa si am venit sa o ud , sa creasca mare si frumoasa !!! ". Primesc rasplata oua rosii , prajitura si bani . Ai mai mari primesc vin , bere sau ,, J. P.'' [ adica - jinars de prune ] eu le-am dat si ceva gustarica ca altfel se ,, parfumeaza '' prea repede !!!

Ingrediente

  • chiftelute
  • snitele de pui
  • salam  banatean ,
  • salam de Sibiu
  • cas afumat Alpina
  • cascaval mozzarela
  • sunculita taraneasca 
  • sunca Sissi
  • jumari proaspete de porc
  • masline
  • ardei rosu
  • ridichi rosii
  • castraveti
  • praz

Mod de preparare

Se aseaza frumos  toate ingredientele pe un platou

Daca ti-a placut reteta noastra "Gustare pentru udatori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec aperitiv cu parizer de porc

Postat de roxana_simona

Chec aperitiv cu parizer de porc

Ouale se amesteca bine cu condimentele si faina amestecata cu praful de copt. Parizerul se taie cuburi si se amesteca cu compozitia de ou,morcovul si cascavalul se dau pe razatoarea mare iar...

Citeste continuarea

Placinte cu branza si cascaval la tigaie

Postat de RuxyRux

Placinte cu branza si cascaval la tigaie

Aluatul nu necesita crestere. Untul se topeste apoi se amesteca cu branza faramitata si chimenul, se adauga iaurtul, ouale si faina plus drojdia. Se framanta un aluat care se infaineaza usor si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2010, 09:56
ce tradii frumoase.......................si ce bunatati............................
la 12.04.2010, 10:02
multumesc , cred ca nici nu e asa interesant aperitivul , dar am postat pentru a impartasi din aceste frumoase traditii . C u dedicatie speciala spre a aminti fetelor care sunt plecate ,, afara '' .
la 12.04.2010, 15:00
da sa sti ca si la noi se merge cu udatu e grozav platou
la 12.04.2010, 15:05
stiu , cu gandul la tine , la Rivka , la Sylvia am scris despre aceasta traditie . Nu trebuie sa ne uitam traditiile , trebuie sa le amintim , ele sunt o picatura din esenta sufletului romanesc
la 12.04.2010, 15:35
daaaaa, sigur ca se merge la udat toate femeile miroase a 100 feluri de parfum "ieftin" si mai scump amestecat haha, sigur .
foarte frumos platoul.

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking