Hamburger pregatit in casa

Postat de rocsi_1612 in Sandvisuri
20 Ian 2014 | 8301 vizualizari
Hamburger pregatit in casa

Nu vi se face cateodata pofta de un hamburger? Mie una da, dar sincera sa fiu incerc ca aceasta pofta sa nu fie mai mult de 2-3 ori pe an. In perioada licelului am mancat tare multi hamburgeri, cu multa maioneza, prajiti, destul de nocivi recunosc. Dupa perioada liceului acest lucru a incetat si mancam cam 2-3 pe an. Zilele astea mi-am suflecat eu manecutele, am framantat de chifle, am luat carnita necesara pentru chiftele si de acum incolo cand o sa am pofta o sa imi pregatesc in casa ca sa stiu ce pun in ei si sa ii prepar pe gustul meu. Sunt grozavi si chiar va recomand reteta.

Ingrediente

  • Pentru chifle:
  • 400 gr faina
  • 1/2 cana apa
  • 20 gr drojdie
  • sare
  • 2 lingurite zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • susan
  • Pentru chiftele:
  • 300 gr carne de vita
  • 250 gr carne de porc
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • 1 lingura mustar Dijon
  • varza verde
  • rosii
  • sos de maioneza
  • ketchup

Mod de preparare

Chiflele:

Incalzim apa sa fie calduta. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina, putina sare, drojdia si amestecam. Turnam uleiul, apoi apa, treptat, pana aluatul devine nelipicios dar usor de modelat. Il acoperim cu un prosop curat, il dam la loc cald si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a stat la dospit il rasturnam pe masa de lucru pe care presaram putina faina. Il impartim in 5 bucati si formam 5 bile. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le mai lasam 10 minute sa dospeasca, apoi batem oul spuma si ungem chiflele. Deasupra presaram putin susan.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 25-30 de minute pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa se racoreasca apoi le acoperim.

Chiftelele:

Curatam ceapa si o taiem pe jumatate. Spalam carnea de vita si de porc, o taiem bucati potrivite si o trecem prin masina de tocat impreuna cu ceapa.
Intr-un bol punem carnea tocata, putin patrunjel verde tocat, oul, mustarul, sare si piper dupa gust. Amestecam bine cu mana pana obtinem o compozitie omogena.

Ungem o tigaie grill cu putin ulei, formam chiftele cam cat o palma si le punem la copt. Le rumenim frumos pe ambele parti, apoi le scoatem pe un platou. Din aceasta compozitie am obtinut 5 chiftele.

Varza o spalam, o taiem fidelute si o frecam cu putina sare, iar rosiile le taiem rondele. Taiem chiflele pe jumatate, punem cate o chiftea, 2 felii de rosie, putina varza, sos de maioneza si ketchup deasupra.

Se servesc calzi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburger pregatit in casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Retete similare

Clatite cu sunca si cascaval

Postat de timea

Clatite cu sunca si cascaval

Intr-un bol mixam oul impreuna cu sarea. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Pentru omogenizare folosim un tel. Conectam aparatul  Panini...

Citeste continuarea

Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini maker

Postat de merisor67

Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini maker

Pentru aluat, cernem 500 g făină într-un vas și facem o adâncitură la mijloc. Nu trebuie să punem de la început toată cantitatea de făină pe care o citim intr-o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 20.01.2014, 19:07
Super bun
la 20.01.2014, 19:14
hmmm ce bun e
la 20.01.2014, 19:21
arata mult mai bine decat la fastfood!
la 20.01.2014, 19:38
Ce fain!
la 20.01.2014, 19:42
Cel mai important e ca e sanatos!:_bd

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking