Hamburgeri home-made

Postat de dakris in Aperitive / Garnituri
29 Feb 2012 | 3990 vizualizari
Hamburgeri home-made

Ingrediente

  • 500 g carne (eu am folosit pulpa de porc)
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 morcov
  • 1 cartof
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • cateva fire patrunjel
  • sare, piper, cimbru, busuioc
  • 3-4 linguri de ulei
Pt chifle
  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • faina cat cuprinde (cca 700 g)
  • 50 ml ulei
  • susan
In plus,
  • 2-3 rosii
  • 1 castravete
  • cateva frunze de salata verde
  • ketchup

Mod de preparare

Carnea

Carnea, ceapa, cartoful si morcovul le-am tocat cu ajutorul robotului de bucatarie pana a rezultat o pasta. Pasta  de carne am asezat-o intr-un bol, am presarat condimentele, oul, pesmetul si patrunjelul tocat si am amestecat bine compozitia.

Carnea am fript-o, pe ambele parti, intr-o tigaie teflonata cu putin ulei.

Chiflele

Am cernut faina, am asezat-o intr-un castron mare si am format un "cuib" in mijloc in care am adaugat laptele caldut, sarea, zaharul, un ou si drojdia. Am framantat si spre final am inglobat uleiul (am framantat coca cu mainile unse cu ulei) si am lasat la dospit cca 30 min. Apoi am format chiflele in forma dorita si le-am asezat in tava, peste hartia de copt, lasandu-le la dospit inca 15-20 min. Am uns cu ou si am presarat susan. Le-am copt la foc potrivit.

Am taiat chiflele pe mijloc si am asezat salata, carne, felii de rosii si castraveti.

Am servit hamburgerii impreuna cu cativa cartofi prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburgeri home-made" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv tarta de cartofi cu sunca si cascaval

Postat de Corina33

Aperitiv tarta de cartofi cu sunca si cascaval

Cartofii fierti se zdrobesc cu furculița sau îi putem da pe răzătoare, după care îi amestecăm cu uleiul de măsline și oul, sarea, făina și praful de copt la sfârșit....

Citeste continuarea

Chiftelute din dovlecel

Postat de Pungasa_Rogue

Chiftelute din dovlecel

Se curata dovlecelul de coaja si seminte, se spala si se da pe razatoarea mica. Se lasa intr-o sita la scurs timp de cel putin o ora, dupa ce a fost dat cu sare. Dupa aceea, morcovul se curata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.02.2012, 19:31
senzationali cred ca sunt!!!!
la 29.02.2012, 19:33
daaa , multumesc, Rocsi!
la 29.02.2012, 19:56
facut acasa e ok
la 29.02.2012, 19:58
imi plac hamburgeri tai
la 29.02.2012, 20:03
Super! Dar m/ai lasat fara cuvinte daca pana si chiflele le/ai facut acasa! Jos palaria!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking