Hamburgher cu ou poshat

Postat de ianculubita in Aperitive / Garnituri
11 Dec 2013 | 4021 vizualizari
Hamburgher cu ou poshat

Saptamana trecuta,am vazut la Master chef o farfurie interesanta si mult laudata de Scarlatescu;am facut-o si eu dar am ramas la...doar interesant!!!! poate incercati si voi ca nu-i greu de pregatit si spunet ce parere aveti.

Ingrediente

  • Pentru hamburgheri
  • 300 g carne tocata fin de vita (vitel)
  • 1/2 ceapa rosie
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 20 ml ulei de masline
  • Pentru pasta de avocado
  • 3 avocado
  • 1/2 ceapa rosie
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • zeama de la 1lamaie
  • sare
  • Pentru poshare
  • oua pentru cate persoane suntem la masa
  • 1 l apa
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Punem carnea intr-un castron, adaugam ceapa tocata foarte marunt, sare, piper dupa gust, putin cimbru si framantam cu mana adaugand cate putin ulei de masline. Lasam sa se odihneasca 20 minute.

In acest timp scoatem pulpa fructului de avocado, o punem intr-un castron, o stropim cu zeama de lamaie sa nu oxideze, apoi o pasam cu furculita sau cu blenderul. La sfarsit adaugam sare, ceapa tocata foarte fin si incorporam uleiul amestecand cu o lingura ca la salata de vinete.

Pentru oua, punem apa cu sare si otet intr-un vas pe foc iar cand clocoteste dam drumul usor la cate un ou pe rand, spart intr-un bol. Dupa 3 minute scoatem fiecare ou in farfurii mici si lasam sa se scurga apa din el.

Pe gratarul bine incins punem hamburgherii si-i lasam cate 2-3 min pe fiecare parte. In acest timp, punem pe farfurie 1-2 linguri de salata de avocado, deasupra hamburgherul, iar peste el oul poshat si se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburgher cu ou poshat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dovlecei cu cas gratinati

Postat de rocsi_1612

Dovlecei cu cas gratinati

Spalam dovleceii si ii taiem cuburi potrivite. Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii lasam la scurs circa 30 de minute, apoi ii stergem cu un servetel de bucatarie. Ceapa verde o curatam...

Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu telemea

Postat de privatelaura

Aperitiv placinte cu telemea

Untul rece se taie cubulețe. Se pune într-un castron, se adaugă smântâna rece, ouăle și se frământă ușor. Se adaugă telemeaua rasă și făina. Se frământă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2013, 17:37
Scuzati calitatea pozelor principale dar platoul este achizitie noua si nu prea-mi dau seama cum sa fac poza sa se vada produsul
la 11.12.2013, 17:39
delicios
la 11.12.2013, 17:42
la 11.12.2013, 17:48
Super
la 11.12.2013, 17:55
bun bun

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking