Ingrediente
- o cana de faina de naut
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 2 linguri pasta de tahini (crema de susan)
- 2 linguri de ulei de masline
- 1/2 lingurita de chimen pudra
- sucul de la o 1/2 de lamaie
- sare
- decor: masline, ulei de masline boia de ardei
Mod de preparare
Puneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare.
Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu pentru 3 minute.
Daca pasta este prea subtire, adaugati faina de naut (era perfecta pentru mine).
Adaugati pasta de tahini si chimenul si amestecati inca 2 minute.
Luati de pe foc si puneti sucul de lamaie si uleiul de masline.
Amestecati, verificati de sare.
Decorati dupa gust ulei de masline, patrunjel etc
Eu am presarat boia de ardei si decorat cu masline marinate.
Excelent pentru perioada de post, bun si consistent.
Serviti cu paine completa.
Nu faceti o cantitate mai mare, este ideal de consumat in aceeasi zi.
Devine un pic lichid pastrat la frigider, dar este la fel de bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus cu faina de naut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|