Humus cu faina de naut

Postat de ctlina in Mancaruri de post
26 Noi 2018 | 7839 vizualizari
Humus cu faina de naut

Continuu cu retele mele cu faina de naut. Dupa reteta Crochete din cartofi si făina de năut m-am atacat de data aceasta la celebrul preparat Humus. Excelent pentru perioada de post, bun si consistent. Făina de năut este una dintre alternativele cele mai sănătoase la făina de grâu. Nu are gluten şi este perfectă pentru orice fel de tratament termic. Este bogata in proteine, are efect diuretic, contine putine calorii si te ajuta sa iti mentii o greutate normala. https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/humus-cu-faina-de-naut.html

Ingrediente

  • o cana de faina de naut
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 linguri pasta de tahini (crema de susan)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 lingurita de chimen pudra
  • sucul de la o 1/2 de lamaie
  • sare
  • decor: masline, ulei de masline boia de ardei

Mod de preparare

Puneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare.

Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu pentru 3 minute.

Daca pasta este prea subtire, adaugati faina de naut (era perfecta pentru mine).

Adaugati pasta de tahini si chimenul si amestecati inca 2 minute.

Luati de pe foc si puneti sucul de lamaie si uleiul de masline. 

Amestecati, verificati de sare.

Decorati dupa gust ulei de masline, patrunjel etc

Eu am presarat boia de ardei si decorat cu masline marinate.

Excelent pentru perioada de post, bun si consistent.

Serviti cu paine completa.

Nu faceti o cantitate mai mare, este ideal de consumat in aceeasi zi.

Devine un pic lichid pastrat la frigider, dar este la fel de bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus cu faina de naut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Humus reteta cu lipii integrale

Postat de cristeena20

Humus reteta cu lipii integrale

Humus reteta Pregatim lipiile: amestecam faina cu sarea si bicarbonatul, adaugam uleiul de masline si turnam treptat apa calduta, framantand un aluat potrivit. Il lasam sa se odihneasca pt...

Citeste continuarea

Hummus cu lipii

Postat de cristina1985

Hummus cu lipii

   Lipii: se amesteca cele doua tipuri de faina ,cu sarea si bicarbonatul (eu nu l-am stins).Se adauga apa si uleiul de masline.Se amesteca putin, doar cat sa se formeze coca.Daca este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2018, 21:10
Nu știu cum este năutul, nici făina de năut și deocamdată nu mă grăbesc să aflu, dar îmi place atât ceea ce văd în farfuriile tale cât și modul în care prezinți acest preparat!
la 26.11.2018, 21:26
Interesant
la 26.11.2018, 21:26
la 26.11.2018, 21:33
la 26.11.2018, 21:43
Aici zic pas...

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking