Iahnie de fasole

Postat de cristeena20 in Porc
14 Noi 2012 | 9966 vizualizari
Iahnie de fasole

Ingrediente

  • 2-3 picioare de porc
  • piept de vitel
  • 200 gr bacon
  • 1 bucata d ecarnat afumat
  • 1 ceapa mare
  • usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • ulei de masline, sare, piper, dafin, piri-piri (chili)
  • pasta de ardei, pasta de rosii
  • suc de rosii
  • 500 gr fasole uscata

Mod de preparare

1. Punem fasolea de seara la inmuiat in apa rece; La fel picioarele de porc curatate le punem in sare la frigider .

2. Punem carmea si picioarele de porc la fiert . (Eu le-am pus in oala cu presiune cca 30-40 min).-cu apa, sare, dafin, boabe de piper si un sfert de ceapa.In alta oala am pus fasolea sa fiarba. (cca 1 ora).Strecuram apoi de apa.

3. Pregatim legumele: ceapa o tocam marunt; morcovii patratele , patrunjelul verde  si ardeiul gras la fel. Pisam usturoiul (cca 6-7 catei mai mari).Rosiile se tau cubulete.

Baconul se taie ff marunt (cubulete), iar carnatul felii.

4.Carnea fiarta o taiem bucati mai mici , potrivite si eventual picioarele de porc le dezosam. Pieptul de vitel se taie in bucati mai mari.

5. Intr-o cratita mai mare punem ulei d emasline apoi ceapa cu usturoiul sa se caleasca- adaugam baconul si lasam sa se prajeasca putin. Adaugam legumele si apoi carnatul. Se calesc asa impreuna cc 10 min .Adauagam pasta de ardei si pasta de rosii si putin bulion de rosii. Lasam asa 5-7 min apoi turnam din apa de pe carne cat sa acopere . Lasam sa fiarba asa cca 10 min si apoi adaugam fasolea fiarta  si carnea. Se mai fierb asa cca 30 min-pana se inmoaie ff bine fasolea si carnea sis e formeaza un sos mai gros. La final adaugam usturoi pisat si mai lasam 3 min sa ia gustul. Se gusta de sare, pipier, chili daca va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Iahnie de fasole cu afumatura

Postat de MotanLaOale

Iahnie de fasole cu afumatura

Fasolea se pune la inmuiat de seara in apa rece. Dimineata se spala si se pune la fiert in oala minune cu vegeta si foile de dafin. Se fierbe 40 de minute pana fasolea este aproape facuta....

Citeste continuarea

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

Postat de mirela0911

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

Fasolea se tine in apa rece peste noapte. Dupa cum am spus, o pusesem la fiert in apa cu sare pentru a pregati fasole frecata. Cand am luat din ea pentru a face iahnie, era mai mult de jumatate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2012, 15:43
Daca era carnea separat puteam cere si eu o portie,dar asa......ma multumesc sa o admir
la 14.11.2012, 15:58
HEhehe..am uitat ca e post. Asta am facut-o duminica, dar eu oricum nu tin post (sunt mai pacatoasa....a iesit oricum f f buna
la 14.11.2012, 16:09
buna tare
la 14.11.2012, 17:54
la 14.11.2012, 19:59
Gustoasa si buna...

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking