Iahnie de fasole boabe in pârgă

Postat de mirela0911 in Mancaruri de legume
7 Feb 2011 | 8488 vizualizari
Iahnie de fasole boabe in pârgă

Ingrediente

  • fasole boabe in parga
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 200ml bulion
  • 1 lg faina
  • usturoi (dupa preferinte)
  • 2-3 foi dafin
  • sare

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit in ulei. Morcovul se curata si se da pe razatoarea mica. Se pune peste ceapa si se mai lasa putin la calit. Se pune apa in jur de 2-3 litri si se lasa sa fiarba.

Eu am avut fasolea la congelator nefiarta. Am spalat-o si dupa ce a inceput sa fiarba apa am pus-o in cratita si am lasat in continuare sa fiarba. Daca pe parcurs mai este necesar se mai adauga apa fiarta. Spre final se sareaza dupa gust. 

Cand e gata fiarta fasolea, se amesteca faina cu bulionul si se pune peste fasole. Se mai lasa sa dea cateva clocote, dupa care se ia de pe foc si se adauga foile de dafin si usturoiul pisat.

Se serveste cu costita/carnat (ce aveti) si varza murata. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole boabe in pârgă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Kabak mücver - Crochete turcesti de dovlecei

Postat de Anett

Kabak mücver - Crochete turcesti de dovlecei

Curatam dovleceii, spalam bine apoi se dau pe razatoarea mare.  Spalam patrunjelul si mararul si le maruntim. Batem oule apoi adaugam faina si condimentele. Adaugam dovlecei, patrunjelul...

Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu scarita afumata, la oala de lut

Postat de Constelatialeu

Iahnie de fasole cu scarita afumata, la oala de lut

Mai intai punem fasolea la fiert, dupa ce da in clocot, schimbam apa, facem asta de 3 ori. Curatam legumele, taiem rondele prazul, ceapa o taiem marunt, ardeiul cubulete mici, radem morcovul pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2011, 19:43
ce bine arata ,vreau
la 07.02.2011, 19:55
Imhhh...Mire....si eu as manca macar un polonic tare fain arata
la 07.02.2011, 20:47
delicioasa ,chiar imi este pofta de o fasole o sa fac si eu
la 07.02.2011, 20:56
hmm..ce inseamna "parga" ..arata bine mancarea
la 07.02.2011, 22:02
mirela....fasole adica nu s-a uscat teaca?

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking