Iahnie de fasole boabe in pârgă

Postat de mirela0911 in Mancaruri de legume
7 Feb 2011 | 8564 vizualizari
Iahnie de fasole boabe in pârgă

Ingrediente

  • fasole boabe in parga
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 200ml bulion
  • 1 lg faina
  • usturoi (dupa preferinte)
  • 2-3 foi dafin
  • sare

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit in ulei. Morcovul se curata si se da pe razatoarea mica. Se pune peste ceapa si se mai lasa putin la calit. Se pune apa in jur de 2-3 litri si se lasa sa fiarba.

Eu am avut fasolea la congelator nefiarta. Am spalat-o si dupa ce a inceput sa fiarba apa am pus-o in cratita si am lasat in continuare sa fiarba. Daca pe parcurs mai este necesar se mai adauga apa fiarta. Spre final se sareaza dupa gust. 

Cand e gata fiarta fasolea, se amesteca faina cu bulionul si se pune peste fasole. Se mai lasa sa dea cateva clocote, dupa care se ia de pe foc si se adauga foile de dafin si usturoiul pisat.

Se serveste cu costita/carnat (ce aveti) si varza murata. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole boabe in pârgă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Legume de vara coapte

Postat de panacris

Legume de vara coapte

Ciupercile se curăță și se feliază. Morcovul se curăță și se  feliază cu ajutorul aparatului de curățat, ca să se obțină felii lungi și subțiri. Dovlecelul se curăță de...

Citeste continuarea

Placinta cu spanac

Postat de mirela0911

Placinta cu spanac

Se lasa aluatul la temperatura camerei pentru a se dezgheta.   Spanacul se pune intr-o strecuratoare pentru a se scurge bine de apa.   Ceapa si usturoiul se curata. Ceapa se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2011, 19:43
ce bine arata ,vreau
la 07.02.2011, 19:55
Imhhh...Mire....si eu as manca macar un polonic tare fain arata
la 07.02.2011, 20:47
delicioasa ,chiar imi este pofta de o fasole o sa fac si eu
la 07.02.2011, 20:56
hmm..ce inseamna "parga" ..arata bine mancarea
la 07.02.2011, 22:02
mirela....fasole adica nu s-a uscat teaca?

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking