Ingrediente
- 2 kg pulpa ied
- 2 portocale - zeama
- 1 lamaie
- 6 catei usturoi
- 100 g slaninuta afumata
- 250 ml vin roze
- 100 ml ulei de masline
- sare
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita rozmarin tocat
- 1 lingurita fulgi de ardei iute
Mod de preparare
- Usturoiul se curata si slaninuta se taie feliute.
- Pulpa de ied se curata si se spala bine.
- Se freaca cu sare si se impaneaza cu usturoi si bucatele de slaninuta. Se inteapa carnea cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit si se introduce in aceste taieturi usturoi si slanina.
- Se pune pulpa de ied in vasul de ceramica. Se condimenteaza cu rozmarin, oregano si fulgi de ardei iute.
- Adugati vinul, mierea si uleiul. Se pune capacul si se introduce la cuptor [care nu trebuie preincalzit ].
- Dupa o ora se ia capacul si se mai lasa sa se rumeneasca inca 30-40 minute.
- Din cand in cand pulpa se intoarce de pe o parte pe alta.
- Daca este nevoie mai adugati putina apa .sa nu se arda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ied glazurat cu miere si portocale - Reteta cu numarul 900 !!!" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
|