Iepurasi coconasi de Pasti

Postat de Bucataras in Dulciuri
1 Mai 2009 | 5414 vizualizari
Iepurasi coconasi de Pasti

“Revin cu o reteta pentru masa de Paste, de data aceasta un mic desert”, spune Sabina, cistigatoarea ultimului concurs Reteta mea.

Ingrediente

  • * 500 grame faina
  • * 1/2 cubulet drojdie proaspata
  • * 280 ml lapte caldut
  • * 100 g zahar
  • * 100 g unt
  • * 1 praf sare
  • * 1 galbenus + 2 linguri lapte
  • * cateva stafide si migdale (pentru ochi si nas)

Mod de preparare

In mijlocul gramajoarei de faina facem o scobitura. Dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar si 2 de lapte. Apoi turnam in scobitura si amestecam cu putina faina, acoperim cu un servet si lasam 10 minute la loc cald sa creasca.
Adaugam treptat restul de lapte, zaharul, untul la temperatura camerei si sarea, framantam bine. Lasam aluatul la dospit 40 minute la loc cald.
Framantam bine aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si faceti 16 bilute. Le aplatizam si taiem cu un cutit pana la jumatate, dansu-le forma unui cap cu urechi lungi. Daca mai e cazul taiem usrplusul de alaut cu un cutit. Punem iepurasii in tava cu hartie de copt, ii aceoperim cu un servet si ii mai lasam 20 minute, la loc cald. Incalzim cuptorul.
Amestecam galbenusul cu 2 linguri de lapte si ungem iepurasi. Pentru ochi punem stafide, iar pentru dintii iepurasilor coconasi migdalele. Coacem aproximativ 20 de minute (depinde de cuptor), dar verificam si mai inainte ca „sub talpa sa fie rumena”. Dupa ce s-au racit putin, putem presara zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepurasi coconasi de Pasti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cupcackes red velvet

Postat de cristeena20

Cupcackes red velvet

- Cupcakeurile se fac repede si foarte simplu: Intr-un bol amestecam faina, zaharul, praful de copt, cacaoa si apoi adaugam restul ingredientelor: ouale, untul, laptele , vanilia si coaja de...

Citeste continuarea

Placinta cu branza dulce

Postat de andaoana

Placinta cu branza dulce

Lasam foile de placinta la decongelat . Branza de vaci o amestecam cu smantana, zaharul si scortisoara. Daca va place puteti adauga in ea stafide si putina esenta de rom . Ungem o tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2011, 09:47
ce draguti
la 20.02.2012, 08:56
minunati
la 07.02.2013, 14:21

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking