Iepure cu masline

Postat de Patricia_Iordache_79 in Mancaruri cu carne
22 Mar 2013 | 7885 vizualizari
Iepure cu masline

O mancare absolut delicioasa!

Ingrediente

  • pentru fragezirea carnii:
  •  200 ml otet;
  •  1 l apa;
  •  1 lingurita rasa cu sare
  • pentru mancarica:
  •  1.5 kg carne iepure;
  •  3-4 cepe;
  •  putin ulei (pentru rumenit carnea);
  •  2 foi de dafin;
  •  10 boabe piper negru;
  •  1/4 l suc de rosii (sau o lingura cu varf de bulion) - optional;
  •  1 lingurita cu varf de faina;
  •  4 linguri vin alb;
  •  3-4 felii de lamaie (fara coaja);
  •  1/2 lingurita mustar;
  •  150 gr. masline;
  •  putin cimbru;
  •  putin usturoi pisat (optional)
  •  3-4 l apa (cat sa acopere carnea)

Mod de preparare

Punem carnea de iepure in otet amestecat cu apa si sare si il tinem acolo aproximativ 30 minute, o ora.

Intre timp, calim ceapa taiata marunt, o scoatem si in uleiul ramas rumenim putin carnea scoasa din amestecul cu otet.

Punem carnea rumenita pe toate partile intr-o cratita, adaugam apa rece cat sa o acopere putin si o lasam sa fiarba 30 minute. Dupa aceea adaugam ceapa calita anterior, piperul, sarea, foile de dafin, amestecam si mai lasam la fiert inca 30 minute.

Adaugam maslinele intregi si sucul de rosii.

Lasam sa fiarba inca 30 minute in cratita semiacoperita, apoi adaugam vinul alb, cimbrul, mustarul, feliile de lamaie, usturoiul pisat si faina dizolvata in putina apa rece.

Verificam daca s-a fiert carnea si oprim focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu masline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Iepure cu ciuperci la slow cooker Crock Pot

Postat de gurita_ta2005

Iepure cu ciuperci la slow cooker Crock Pot

Bucatiile de carne se cresteaza,se condimenteaza si se pun in vasul aparatului slow cooker Crock Pot . Punem apa, setam functia High pentru 2:30. Dupa circa 1 ora adaugam ceapa taiata...

Citeste continuarea

Friptura de iepure

Postat de mirela0911

Friptura de iepure

Se spala carnea si se portioneaza in bucati mai mici. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun bucatile intr-un bol. Ceapa si usturoiul se curata si se taie bucati. Se pun peste carne. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2013, 14:45
Interesanta reteta !! ..Multumesc!!
la 22.03.2013, 14:49
Patricia oare carnea de cocosh de casa merge fragezita la fel ? cu otet apa si sare ?
la 22.03.2013, 14:49
Vine el Paştele, cu iepuraş, miel, mentă verde, leuştean, usturoi verde şi tot restul. Faină mâncarea ta, Patricia!
la 22.03.2013, 14:51
Dea-Dea...nu stiu, nu am pregatit cocos niciodata
la 22.03.2013, 14:51
Ai dreptate, parinte. Eu am in casa doi barbati care nu postesc asa ca...

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking