Imbucaturi din paine prajita cu usturoi

Postat de Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri
20 Iun 2013 | 5251 vizualizari
Imbucaturi din paine prajita cu usturoi

De multe ori am sentimentul "as rontai ceva" - mai ales cand stau in fata televizorului - si la fel de des habar nu am ce-as manca. Dar, zilele trecute am gasit o gustare rapida, pe care o poate prepara oricine fara prea mare efort, cunostinte culinare sau ingrediente spectaculoase.Sursa de inspiratie: e-retete. Iata despre ce este vorba.

Ingrediente

  • o bagheta (paine);
  • 3 catei de usturoi;
  • 3 linguri cu unt (la temperatura camerei sau topit usor la MW);
  • 1/2 lingurita cu oregano uscat;
  • 1 lingura cu ulei de masline;
  • putin patrunjel tocat;
  • putina sare

Mod de preparare

Taiem bagheta pe jumatate, apoi in doua, pe lungime.

Amestecam untul moale cu uleiul de masline pana devine o pasta.

Adaugam usturoiul pisat, oregano, sare, patrunjelul tocat si amestecam bine pana se omogenizeaza totul.

Ungem jumatatile de bagheta cu un strat generos de pasta de unt.

Asezam painea unsa in tava si lasam la cuptor, la 240 grade aproximativ 10 minute pana ce aceasta se rumeneste usor pe margini, in zona cojii. (fara sa se arda).

Mutam tava pe nivelul cel mai de sus al cuptorului si mai lasam aproximativ 2-3 minute, tot la 240 grade, pana ce se rumenesc frumos.

Lasam putin sa se raceasca, apoi taiem cu ajutorul unui cutit de paine, bucatele late de aproximativ 2 cm. Le servim imediat, cat sunt crocante sau le putem pastra in punga de hartie pentru a le manca si a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Imbucaturi din paine prajita cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rulouri cu ciuperci

Postat de Dya

Rulouri cu ciuperci

Tocăm ghebele mărunt şi le prăjim pentru 10 minute aproximativ, atât cât să se rumenească uşor.  Întindem foile de plăcintă (aşezate una peste alta) şi...

Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei si cartofi

Postat de MotanLaOale

Chiftele de dovlecei si cartofi

Dovleceii se curata, se taie in doua pe lung si daca au seminte se scot cu o lingurita. Se dau pe razatoarea mare, se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o strecuratoare 10-15 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2013, 08:14
la 20.06.2013, 08:21
Baga vreo 30 de imbucaturi din astea crocante,ca trebuie sa-mi ascut dintii...
la 20.06.2013, 08:22
la 20.06.2013, 08:38
Cris, Motanel...
la 20.06.2013, 08:39
Leoaico, parca te si aud, crontz-crontz Serveste, ca sigur e pe gustul tau!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking