Imitatie de turta dulce

Postat de susu in Prajituri
1 Noi 2013 | 3341 vizualizari
Imitatie de turta dulce

Iubesc mirodeniile de toate felurile, as fi mancat ceva puternic aromat in genul turtei dulci insa mai moale si in combinatie cu niste mere de toamna astfel a iesit aceasta conbinatie. O minunatie cu care veti impresiona musafirii in prag de sarbatoare.

Ingrediente

  • 140 gr faina
  • 110 gr zahar cu aroma de vanilie (zahar pus la vanilat impreuna cu o pastaie de vanilie)
  • 3 oua potrivite
  • 35 gr unt
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie si o portocala
  • 2 mere mai acrisoare
  • 3 cuisoare pisate marunt
  • 1 lgt condimente galeo pentru vin fiert
  • 1 vf cutit nucsoara
  • 1 vf de lingurita ghimbir pudra
  • 1 vf cutit cardamon
  • 1 lgt scortisoara
  • 2 seminte de anason stelat
  • 1 mana stafide hidratate in coniac
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lgt coniac
  • 1 mana de nuca rumenita putin la cuptor
  • 1 plic zahar vanilat bourbon

Mod de preparare

Ouale la temperatura camerei se bat spuma cu zeama de lamaie dupa care adaugam treptat zaharul si mixam pana la dizolvare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, untul topit si racit, coaja de citrice, stafidele, nuca o parte maruntita si cealalta macinata, mirodeniile amestecate si merele rase care au fost bine scurse de zeama. Punem aluatul intr-o tava mai mica sa ne iasa prajitura inalta, nivelam si dam la cuptorul incalzit pentru aproximativ 40-50 de minute.

Facem testul cu scobitoarea si daca e gata o lasam sa se raceasca in cuptor.

Daca doriti sa iasa mai pufoasa puteti separa ouale si sa bateti albusul spuma. Este exceptionala.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Imitatie de turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu mere

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu mere

Prima data am facut umplutura, sa aiba timp sa se raceasca un pic. Am curatat merele de coaja, le-am ras pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi am stors merele rase de suc, le-am asezat intr-o...

Citeste continuarea

Prajitura cu visine

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu visine

Visinele fara samburi le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga. Untul ( de la temperatura camerei) il mixam cu 3-4 linguri de zahar. Incorporam galbenusurile rand pe rand, apoi zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2013, 15:12
dar la noi pofta-i autentica )))))
la 01.11.2013, 15:32
la 01.11.2013, 16:05
la 01.11.2013, 20:51
Foarte buna
la 02.11.2013, 19:44

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking