Impletitura cu legume si mozzarella

Postat de caroline in Aperitive / Garnituri
7 Oct 2014 | 5398 vizualizari
Impletitura cu legume si mozzarella

Ideala pentru micul dejun,la pachet sau de ce nu ... pentru o cina usoara !

Ingrediente

Pentru aluat :

  • 250 gr faina tip '00'
  • 130 ml lapte
  • 1\2 cub drojdie
  • ulei masline
  • 1\4 lingurita sare

Pentru umplutura :

  • 1\2 ceapa alba
  • 2 fire ceapa verde
  • 1\2 ardei rosu
  • 6 linguri suc de rosii
  • 12 felii mozzarella
  • sare
  • piper

Pentru uns :

  • 1 ou
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Incepem prin a pregati aluatul . 

Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam sarea si turnam laptele caldut ( NU fierbinte) in care am dizolvat drojdia . 

Incepem sa framantam adaugand putin cate putin uleiul .Framantam cel putin 10-15 minute .

( Daca aluatul este prea tare mai adaugam putin lapte , daca este prea moale insa mai adaugam putina faina ) .

Obtinem un aluat elastic si nelipicios.Acoperim bolul si lasam la dospit cel putin o ora.

Ardeiul curatat si spalam il taiem cubulete.Ceapa alba si cea verde curatata si spalata o tocam marunt.

Separat punem in alt bol sucul de rosii ,sare si piper si adaugam legumele .Amestecam totul bine . 

Cand aluatul a crescut il mai framantam putin pentru a iesi tot aerul din el si il impartim in doua parti egale . 

Luam prima parte de aluat si cu ajutorul unui sucitor intindem o foaie subtire.

Foaia o impartim in trei parti aproximativ egale ( dar fara sa taiem aluatul - vezi foto ) .In partea din mijloc asezam jumatate din compozitia de legume . 

Partile lapterale le impartim in fasii subtiri . 

Asezam felii de mozzarella peste compozitia de legume si acoperim cu fasii din aluat alternand din ambele parti .

La fel procedam si cu cea de a doua parte din aluat si restul compozitiei de legume si mozzarella . 

Punem impletitura intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) . 

Oul il batem usor cu lapte si ungem impletitura . 

Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pana ce se rumeneste frumos la suprafata  . 

Este la fel de buna calda cat si rece ! 

Pofta buna .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletitura cu legume si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Saratele cu telemea

Postat de rocsi_1612

Saratele cu telemea

Intr-un bol, amestecam untul, de la temperatura camerei, cu smantana rece si oul. Telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mici, o amestecam in compozitia de mai sus. Adaugam praful de copt,...

Citeste continuarea

Mini baghete umplute

Postat de GeorgianaGrigorescu

Mini baghete umplute

Taiem partea de jos a baghetelor si scoatem tot miezul.Ungem cu unt coaja baghetelor si le asezam cu partea taiata in sus intr-o tava in care am pus hartie de copt. Tocam marunt firele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2014, 17:36
imi plac aluaturile cu legume! vreau o felie de la tine
la 07.10.2014, 17:38
Faină umplutură, săţioasă şi sănătoasă.
la 07.10.2014, 17:44
Any .. cu mare drag
la 07.10.2014, 17:44
Padre
la 07.10.2014, 17:44

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking