Impletitura cu nuca, mere, scortisoara, ciocolata

Postat de brunetica in Dulciuri
30 Noi 2011 | 4429 vizualizari
Impletitura cu nuca, mere, scortisoara, ciocolata

Cand localitatea noastra isi serbeaza zilele gasim aceste impletituri delicioase.Si am vrut sa incerc si eu si au iesit delicioase si aproape identice .

Ingrediente

  • 600 g. faina
  • 250 g. smantana dulce
  • 50 g. zahar
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 70 g. unt
  • esenta vanilie
  • Umplutura
  • mere
  • scortisoara
  • miez de nuca
  • ciocolata 
  •  50 g. unt
  • 50 g. drojdie
  • 2 albusuri de ou
  • 100 g. zahar
  • 2 lingurtie de nucsoara

Mod de preparare

Intr-un vas punem faina crenuta si facem o adancitura in  care adaugam drojdia dizolvata cu 2 linguri de apa calduta, adaugam smantana, zaharul, ouale, sarea,esenta si framantam dupa care adaugam untul topit si caldut si framantam pana obtinen o coca omogena si pufoasa ca aluatul de cozonac. Il lasam la crescut la loc caldut si invelit cu un prosopel umed si cald.

Pentru umplutura cu nuci procedam astfel = nucile le macinam , iar albusurile le batem spuma cu 3 linguri de zahar . Amestecam  nucile macinate cu albusurile cu o spatula .

Pentru umplutura de mere= curatam merele , le spalam si le radem prin razatoarea mare, le scurgem de sucul propriu  si le punem intr-o craticioara la calit cu 5 linguri de zahar , si o lingurita scortisoara, cand merele sau inmuiate le lasam la racit.

Pentru crema de scortisoara = scortisoara, nucsoara, 3 linguri zahar si untul moale la temperatura camere amestecam bine pina obtinem o crema omogena.

Pentru umplutura de ciocolata = folosim nutella si ciocolata 

Cand aluatul nostru a crescut  pe planseta infarinata rasturnam aluatul il impartim in 3 parti egale intindem o foaie o umplem cu ce dorim( crema de scortisoara, mere, ciocolata sau nuci) o rulam , cu un cutit taiem rulul ( dar nu tot lasam 2 centimetrii ) rulam partile ca pe spirale si dupa care le impletim, taiem si cei 2 centimetrii si ii impletim , asezam intr-o tava tapetata cu foaie de copt si lasam la crescut pentru inca 15 minunte. 

Coacem la cuptorul incalzit , la foc mediu .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletitura cu nuca, mere, scortisoara, ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Nutellotti

Postat de caroline

Nutellotti

Nutella va trebui sa fie la temperatura camerei. Daca preparati acesti biscuiti iarna,cand crema de ciocolata este mai dura,este suficient sa o topiti putin in cuptorul cu microunde.Daca insa este...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu fructe confiate

Postat de AlexTeacher

Desert cozonac cu fructe confiate

Incalzeste putin cei 350 ml de lapte si dizolva drojdia in acesta. Adauga 2 linguri de faina peste si amesteca pana obtii o compozitie omogena. Pune aceasta maia intr-un castron incapator si las-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2011, 18:46
ioiiiiiii ce bunatateeeeeeeeeeee
la 30.11.2011, 19:02
buuuuun
la 30.11.2011, 19:11
o nebunie
trebuiesc incercate neaparat
asadar la favorite
la 30.11.2011, 19:21
ce bine arata
la 30.11.2011, 19:34
ce bun trebuie sa fie

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking