Indragostiti din turta dulce

Postat de cismaru_nicoleta in Dulciuri
13 Feb 2011 | 6094 vizualizari
Indragostiti din turta dulce

Imi cer mii de scuze pt poze,nu sunt chiar atat de reusite,si culorille de decorat au fost un dezastru.Data viitoare o sa iau mai de calitate. Ma gandeam sa-i ofer iubitului meu sot un cadou dulce asa cum i place cu turta dulce si gelatina(stiu ca nu e asa buna dar lui i place la nebunie)

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 200 gr zahar brun
  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • 1 ceasca miere de albine
  • 1 lingurita ghimbir
  • 2 cuisoare
  • 2 scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Un plic desert gelatina

Mod de preparare

Se topeste untul alaturi de miere si zahar si se amesteca incontinuu sa nu se prinda.Se pune un pic la racit.

Intre timp se pune intr-un bol inalt faina,zeama de lamaie,oul deja batut,condimentele si bicarbonatul.

Se amesteca aluatul foarte bine sa ramana deva mai vartos,de preferat cu un mixer cu putere mai mare.

Se infasoara in folie de plastic(eu am uitat sa cumpar si am pus aluminiu)si se da la frigider macar 2 ore.

Intre timp se deseneaza pe o coala de harie sau carton formele dorite si se decupeaza.

Cand aluatul s-a racit bine se intinde cu sucitorul si se taie dupa formele dorite cu un cutit cu varf foarte ascutit si se pun in tava tapetata cu foaie de copt la cuptorul preincalzit la 150 grade.

Se scot cand li se schimba culoarea.

Se orneaza cu spuma de albus,bombonele sau culori.Gelatina se prepara conform plicului.

Incercati sa luati culori de calitate,din cele care se coloreaza briosele,ca eu am dat-o in bara rau..

Sper sa va iasa frumoase...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Indragostiti din turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Lasagna dulce, cu branza si visine

Postat de rocsi_1612

Lasagna dulce, cu branza si visine

Intr-o oala punem apa, un praf de sare si o lingura de ulei. Le transferam pe foc, cand incepe sa clocoteasca apa punem foile de lasagna. Le fierbem 6-7 minute, le scoatem cu o paleta si le...

Citeste continuarea

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Postat de Pungasa_Rogue

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Dovleacul placintar curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare. Se pune la calit cu 50 g zahar. Dupa ce a scazut zeama lasata, se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2011, 23:03
la 13.02.2011, 23:04
Ce haiosi si simpatici sunt!
la 13.02.2011, 23:11
Multumesc fetele....mie mi se pare ca arata ca africanii
la 13.02.2011, 23:11
lasa nicoleta....gestul conteaza
la 13.02.2011, 23:17
la cat te ai straduit cu siguranta i-a placut..si s-a revansat ..

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking