Inghetata caramel

Postat de diaconta in Dulciuri
8 Iul 2011 | 4939 vizualizari
Inghetata caramel

De ceva vreme imi doream sa fac inghetata asta,cu o textura atat de fina,asa ca daca tot s-a facut cald,a fost musai sa trec la treaba.M-am jucat putin si am confectionat si niste sandwich-uri cu waffe,dar am lasat si pentru a fi servita la cupa,doar trebuie sa impacam pe toata lumea.Sunt curioasa ce veti alege,sau poate aveti alte sugestii.

Ingrediente

  • 300 gr frisca lichida
  • 200 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 320 ml lapte evaporat
  • cateva waffe
  • ciocolata

Mod de preparare

De ceva vreme imi doream sa fac inghetata asta,cu o textura atat de fina,asa ca daca tot s-a facut cald,a fost musai sa trec la treaba.M-am jucat putin si am confectionat si niste sandwich-uri cu waffe,dar am lasat si pentru a fi servita la cupa,doar trebuie sa impacam pe toata lumea.Sunt curioasa ce veti alege,sau poate aveti alte sugestii.

Se pun 150 gr zahar intr-o cratita la caramelizat.Se incalzeste laptele evaporat,fara a-l lasa sa fiarba.Cand zaharul a capatat o culoare aurie ,se pune laptele evaporat fierbinte si se lasa sa fiarba pana cand se topeste caramelul.Se lasa sa se racoreasca putin.

Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar pana cand se obtine o spuma deschisa la culoare.Se pune peste spuma caramelul(avand grija sa nu fie prea fierbinte,nu am vrea sa "prajim" ouale) si se mixeaza in continuare.Transferam din nou amestecul in cratita si fierbem la foc mic ,pana cand se ingroasa.

Mixam frisca ,iar cand caramelul s-a racit il incorporam in frisca.Il punem in recipiente si il lasam la congelator.Din ora in ora vom amesteca pentru a preveni formarea acelor de gheata.

Dupa ce am amestecat a doua oara,adaugam ciocolata rupta bucati.

Pentru sandwich-uri,punem pe fiecare waffa o lingura buna de inghetata,apoi o impachetam in folie si o punem iar la congelator.

Tare mult mi-a placut,gustul fin al caramelului a fost completat de bucatile de ciocolata si de blatul moale al waffe-lor.

In timp ce-mi savuram inghetata,a venit si ploaia...asta e

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată

Postat de Bucataras

Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată

Iata cum se prepara Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată: Rumeniți ușor fulgii de migdale, apoi puneți-i deoparte.   Pregătirea Sosului de Caramel...

Citeste continuarea

Caramel summer macchiato

Postat de Oana

Caramel summer macchiato

Pune siropul caramel in pahar. Pune lapte in recipientul special. Pune o monodoza de cafea de 45 mm in port filtrul espressorului si fixeaza-l in aparat. Apasa o data si prepara un latte...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 08.07.2011, 21:37
excelent arata si chiar aveam pofta de o inghetata sa ma racoresc si iata prilejul s-a ivit
la 08.07.2011, 21:38
Mamaie pofteste,ca am destula
la 08.07.2011, 21:42
Eu nu aleg, pap ce mi se da
la 08.07.2011, 21:44
pai iti dau si de una si de alta Ina
la 08.07.2011, 21:52
yami yami inghetata

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking