Inghetata cu cafea si alune prajite

Postat de Poliana in Dulciuri
9 Aug 2012 | 3832 vizualizari
Inghetata cu cafea si alune prajite

Cald sau nu, tot vara este afara, si pofta mea de inghetata nu trece asa usor. Cred ca am dat intr-o dependenta dintr-aia serioasa :)) Adevarul e ca nu stiu cum fac, dar mereu am inghetata in congelator, si asta nu pentru ca nu mananc, ci pentru ca mananc si apoi ma apuca pofta sa fac alta. Inghetata de casa e delicioasa, cred ca am mai spus ca, de cand am inceput sa fac acasa, nu mai cumpar deloc din comert :)) Imi place sa fac pentru ca de cele mai multe ori se face si rapid. Pe langa asta pot sa pun eu ce ingrediente vreau in ea...cafea...alune prajite :P V-am facut pofta? Sa trecem la treaba atunci!

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri cafea instant
  • 200 gr zahar
  • 100 gr alune prajite si macinate
  • 250 gr ricotta
  • 300 ml smantana grasa
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • Ingrediente sos
  • 60 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite cafea
  • 30 gr unt

Mod de preparare

Laptele il punem la foc mic. Amestecam galbenusurile cu zaharul si cafeaua. Cand laptele este fierbinte turnam incet peste amestecul de galbenusuri si mixam bine, sa nu cumva sa transformam inghetata intr-o omleta delicioasa cu cafea :)) Punem pe foc (tot mic) si amestecam pana se ingroasa compozitia, insa fara a o fierbe. O lasam deoparte la racorit.

Trecem la alune. Daca nu aveti alunele (de padure) gata prajite, atunci incalziti cuptorul la 180 de grade, puneti alunele intr-o tava si le lasati la cuptor pentru maxim 10 minute. O sa parfumati toata casa, garantat!

Bun, acum ca avem si alune prajite, le aruncam in robot si le maruntim bine.

Ricotta o mixam putin pana devine pufoasa. Separat mixam frisca cu o lingurita de zahar vanilat, pana isi mareste volumul. Nu trebuie sa fie batuta bat.

In compozitia cu galbenusuri si cafea punem ricotta, frisca batuta si omogenizam cu ajutorul unei spatule. Adaugam si nucile prajite si macinate si le incorporam cu miscari de jos in sus.

Pregatim o caserola/tava pentru congelator si turnam compozitia pentru inghetata. Introducem vasul la congelator si mai amestecam de 2 ori din ora in ora, e suficient pentru ca e o inghetata cremoasa de felul ei ;)

Masina de inghetata nu am, asa ca nu pot sa va explic procedeul ce trebuie urmat cu ajutorul ei, dar cu siguranta cei dintre voi care aveti masinarie de asta, stiti perfect cum merge treaba ;)

Cat timp sta inghetata la congelator putem sa facem sosul, si chiar sa-i dam timp suficient pentru a se raci.

Punem pe foc laptele, cand este incalzit adaugam zaharul si cafeaua si amestecam bine pana cand sunt topite complet. Adaugam si untul, amestecam pana se topeste, si-l lasam la racit.

Acum suntem gata cu toate. Cand inghetata e intarita suficient putem sa o servim cu cea mai mare pofta pentru ca merita ;)

Ideea pentru inghetata asta mi-a venit de la cheesecake-ul cu cafea. Si nu-mi pare rau deloc ca am incercat si o inghetata in stilul acesta!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu cafea si alune prajite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fursecuri de post umplute cu dulceata si seminte de canepa

Postat de Valclaudia

Fursecuri de post umplute cu dulceata si seminte de canepa

Margarina la temperatura camerei, se framanta cu un praf de sare, 1/2 plic praf de copt, 2 linguri frisca vegetala, 1 fiola esenta de vanilie si faina proaspat cernuta. Intindem aluatul pe masa...

Citeste continuarea

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand devine lichida. Se cern 300 g faina peste ea. Sucul de portocale si apa minerala se incalzesc la temperatura corpului si se toarna peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2012, 08:20
buuna inghetata, combinatie super
la 09.08.2012, 08:40
Ce bunatate de inghetata ai facut!!!
la 09.08.2012, 08:44
dau peste pe inghetata, dau clatite pe inghetata
la 09.08.2012, 09:06
super combinatie
la 09.08.2012, 09:07
Zamfira, multumesc frumos!!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking