Inghetata cu ciocolata si praline

Postat de Brindusa in Prajituri
25 Ian 2010 | 5517 vizualizari
Inghetata cu ciocolata si praline

Ninge afara si e ger? Si ce daca! Eu am facut desertul preferat al casei : inghetata.

Ingrediente

  • 500 ml frisca lichida (sau 400 g frisca naturala, de la cofetarie + 50 ml lapte)
  • 2 linguri zahar pudra (daca frisca nu deja indulcita)
  • 200 g fructe confiate (eu am folosit caise)
  • 50g +100 g ciocolata neagra
  • 50 g zahar brun (sau alb)
  • 50 g fulgi de migdale (sau alte tipuri de alune, sfaramate)

Mod de preparare

Ia un castron cam de 1litru si  tapeteaza-l fie cu o punga, fie cu folie alimentara.

Taie bucati mai mici caisele si cu un cutit mare ascutit bine taie fin 50 g de ciocolata. Bate bine 400 ml de frisca (daca nu ai  frisca deja batuta). Amesteca usor frisca cu caise, ciocolata si zahar (daca nu e indulcita deja). Toarna in castron, niveleaza, acopera cu plasticul si lasa la congelator peste noapte.

A doua zi fa mai intai pralina: Mai intai pune folie de aluminiu pe o tava si unge-o cu ulei. Intr-o ulcica pune zaharul pe foc mediu, sa se caramelizeze. Ai grija sa nu se arda. Nu amesteca cu lingura, ci misca ulcica, sa se topeasca zaharul peste tot. Pune fulgii de migdale amestecand cu o coada de lingura. Pune repede pe folia unsa si intinde putin cu dosul unei linguri unse cu ulei. Dupa ce s-a racit rupe-o in bucati de diferite dimensiuni.

Pune restul de smantana lichida in ulcica unde ai facut caramelul si incalzeste-o. Daca folosesti frisca de la cofetarie, pune 50 ml de lapte la incalzit. In smantana pune 100 g de ciocolata (taiata mic) si lasa pana se topeste. Pune deoparte sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit glazura de cacao, scoate inghetata pe o farfurie si orneaz-o cu straturi de ciocolata. Se presara bucatile de pralina si se pune din nou la congelator. (La congelator pune-o invelita in folie alimentara)

Reteta este adaptata dupa GoodFood

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata si praline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura "Valurile Dunarii"

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura "Valurile Dunarii"

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Se amesteca untul cu zaharul pudra, sarea si esenta de vanilie. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Prajitura cu branza dulce si piersici din compot

Postat de RuxyRux

Prajitura cu branza dulce si piersici din compot

Din aceasta cantitatea ne vor iesi doua tavite, una mai mare si una mai mica ( vezi foto). Se face un aluat ca de pasca( cozonac) din respectivele ingrediente: Maiaua se prepara din drojdie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2010, 21:39
la 25.01.2010, 21:45
Ce buna trebuie sa fie, dar nu acum pentru ca sunt racita si trebuie sa beau ceai cald, ci in zilele toride de vara! Cu toate astea inghetata asta merge la favo pt la vara!
la 25.01.2010, 22:11
fulgi de migdale?dau un gust nemaipomenit, bravo!
la 25.01.2010, 22:29
la 25.01.2010, 22:35

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking