Inghetata cu ciocolata si praline

Postat de Brindusa in Prajituri
25 Ian 2010 | 5539 vizualizari
Inghetata cu ciocolata si praline

Ninge afara si e ger? Si ce daca! Eu am facut desertul preferat al casei : inghetata.

Ingrediente

  • 500 ml frisca lichida (sau 400 g frisca naturala, de la cofetarie + 50 ml lapte)
  • 2 linguri zahar pudra (daca frisca nu deja indulcita)
  • 200 g fructe confiate (eu am folosit caise)
  • 50g +100 g ciocolata neagra
  • 50 g zahar brun (sau alb)
  • 50 g fulgi de migdale (sau alte tipuri de alune, sfaramate)

Mod de preparare

Ia un castron cam de 1litru si  tapeteaza-l fie cu o punga, fie cu folie alimentara.

Taie bucati mai mici caisele si cu un cutit mare ascutit bine taie fin 50 g de ciocolata. Bate bine 400 ml de frisca (daca nu ai  frisca deja batuta). Amesteca usor frisca cu caise, ciocolata si zahar (daca nu e indulcita deja). Toarna in castron, niveleaza, acopera cu plasticul si lasa la congelator peste noapte.

A doua zi fa mai intai pralina: Mai intai pune folie de aluminiu pe o tava si unge-o cu ulei. Intr-o ulcica pune zaharul pe foc mediu, sa se caramelizeze. Ai grija sa nu se arda. Nu amesteca cu lingura, ci misca ulcica, sa se topeasca zaharul peste tot. Pune fulgii de migdale amestecand cu o coada de lingura. Pune repede pe folia unsa si intinde putin cu dosul unei linguri unse cu ulei. Dupa ce s-a racit rupe-o in bucati de diferite dimensiuni.

Pune restul de smantana lichida in ulcica unde ai facut caramelul si incalzeste-o. Daca folosesti frisca de la cofetarie, pune 50 ml de lapte la incalzit. In smantana pune 100 g de ciocolata (taiata mic) si lasa pana se topeste. Pune deoparte sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit glazura de cacao, scoate inghetata pe o farfurie si orneaz-o cu straturi de ciocolata. Se presara bucatile de pralina si se pune din nou la congelator. (La congelator pune-o invelita in folie alimentara)

Reteta este adaptata dupa GoodFood

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata si praline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii

Postat de privatelaura

Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii

Pastram ingredientele 2 ore la temperatura camerei. Pregatim o tava cu hartie de copt. Pornim cuptorul. Spalam ouale. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, cu ajutorul unui...

Citeste continuarea

Desert Prajitura Televizor

Postat de mirela0911

Desert Prajitura Televizor

Blat pandispan: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul vanilat si zaharul adaugat pe rand. Se adauga apa si se bat din nou spuma tare. Se pun galbenusurile pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2010, 21:39
la 25.01.2010, 21:45
Ce buna trebuie sa fie, dar nu acum pentru ca sunt racita si trebuie sa beau ceai cald, ci in zilele toride de vara! Cu toate astea inghetata asta merge la favo pt la vara!
la 25.01.2010, 22:11
fulgi de migdale?dau un gust nemaipomenit, bravo!
la 25.01.2010, 22:29
la 25.01.2010, 22:35

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking