Ingrediente
- 3 iaurturi de vanilie, de 125 ml fiecare
- 3 galbenusuri
- 350 ml lapte
- 100 g zahar pudra+5 lg zahar
- esenta de vanilie
- vanilina
- 250 ml frisca lichida
- o l-ita de amidon pt dulciuri
- sosul de ciocolata:
- 3 lg cacao amara, neagra
- 4 lg zahar
- 3 l-ite ness
- 100 ml ciocolata
- 50 g unt
- 100 ml lapte
Mod de preparare
Galbenusurile se freaca cu zaharul praf pana se fac spuma. Laptele se incalzeste cu cele 5 linguri de zahar ( mie imi place sa fie dulce, de aceea am mai adaugat zahar si in lapte...) pana ajunge la punctul de fierbere, apoi se toarna foarte incet peste galbenusuri si se mixeaza mereu. Se pune apoi compozitia pe foc mic. Amidonul se desface cu o lingura de lapte si se adauga in compozitie. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se da la racit.
Se bate frisca spuma tare si se amesteca pe rand cu iaurturile, cu o lingura, se adauga esenta si vanilina ( asta are un gust f puternic de vanilie...cel putin asta de aici....). Dupa ce compozitia de oua s-a racit se amesteca cate putin, pe rand cu frisca si se pune intr-o cutie. Se da la congelator pentru cateva ore bune. Se poate amesteca din cand in cand compozitia, dar dupa cum spuneam, nu prea se formeaza ace de gheata.
Sosul: se amesteca cacao cu zaharul si se desface cu laptele caldut amestecat cu ness cate putin, sa nu faca cocoloase. Se pune pe foc mic , se adauga si ciocolata bucatele si se lasa sa dea cateva clocote. Cand s-a ingrosat putin se da deoparte si se adauga si untul la temperatura camerei. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.
Inghetata se serveste cu sos de ciocolata deasupra. M-am gandit ca aroma de vanilie merge bine cu gustul de ciocolata si cafea... Foarte buna a iesit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu iaurt de vanilie si sos de ciocolata cu ness" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|