Ingrediente
- 250 ml. lapte;
- 150 gr. zahar;
- 500 ml frisca lichida;
- 40 gr. frunze de menta (aproximativ o craticioara plina);
- 4 galbenusuri;
- 100 gr. ciocolata amaruie;
- coloran verde (am folosit gel de la Wilton)
Mod de preparare
Amestecam 100 ml. lapte cu zaharul si cu 250 ml. frisca lichida.
Spalam frunzele de menta si le adaugam in amestecul de frisca.
Punem totul pe foc si cand se infierbanta (fara sa fiarba), acoperim vasul cu un capac si lasam asa pentru 30 minute.
Ajutandu-ne de o sita, strecuram lichidul astfel incat sa ramana fara frunze si il pastram la rece pana pregatim restul.
Mixam galbenusurile cu laptele ramas (150 ml.) intr-un vas cu fundul gros sau pe baie de abur. Cand s-a ingrosat compozitia, o lasam la racit.
Batem frisca ramasa (250 ml.), adaugam un varf de scobitoare de colorant verde, adaugam si lichidul de menta si crema de oua si mixam totul foarte bine.
Tocam ciocolata in bucatele mici si o adaugam in compozitia formata.
Congelam compozitia minim 5 ore, intr-o cutie de plastic acoperita cu un capac.
Portionam, decoram si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu menta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|