Ingrediente
- * 800 g agude
- * 200 g smantana
- * 70 g zahar
- * 3 oua
- * 2 linguri miere de albine
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul (lasam cam o lingura de zahar si pentru albusuri) pana cand obtinem o spuma deschisa la culoare.
Agudele se curata de codite, se spala si se pun intr-o strecuratoare pentru a scapa de surplusul de apa.Mixam agudele cu smantana si mierea de albine. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si o lingura de zahar.
Intr-un bol incapator amestecam spuma de ou cu amestecul de smantana si agude, iar la sfarsit punem albusurile, amestecand foarte bine. Compozitia obtinuta se toarna intr-un vas pe care il punem la congelator pentru 5- 6 ore. Dupa 2- 3 ore scoatem vasul si amestecam pentru a evita formarea aschiilor de gheata.
Servim ingheata in cupe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de agude" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|