Inghetata de pepene galben, kiwi si ciocolata

Postat de adasev12 in Dulciuri
18 Iun 2011 | 4462 vizualizari
Inghetata de pepene galben, kiwi si ciocolata

sursa de inspiratie rodica_m, dar cu alte fructe....mersi rodica, si sa stii ca nu mi-a facut ace de gheata absolut deloc!!!!

Ingrediente

  • 6 oua
  • 600 ml frisca lichida
  • 300 g zahar+50 g
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 2 l-ite de nessquiq
  • 200 g pepene galben curatat
  • 200 g kiwi curatat

Mod de preparare

Am separat ouale iar galbenusurile le-am frecat spuma cu zaharul fff bine.

Am batut frisca bine( eu folosesc gata indulcita) si apoi am incorporat-o in galbenusuri.

Albusurile le-am batut cu restul de 50 g zahar si le-am incrporat si pe ele in compozitie.

Am topit ciocolata  cu 3 lg de lapte si am lasat la racit.

Fructele le-am curatat si taiat bucatele si le-am presarat cu putin zahar, le-am lasat vreo 20 min , timp in care au lasat putin suc. Le-am pasirat apoi pe rand in blender.

Compozitia de oua si frisca am impartit-o in trei: in prima am adaugat pepenele scurs putin de surplusul de suc, in a doua am pus kiwi, la fel scurs de sucul in exces iar in a treia am adaugat 3 l-ite de nessquiq si ciocolata topita.Le-am amestecat pe fiecare fff bine si am dat la congelator, in cutii. Cam dupa aprox 3 ore am scos sa amestec in ele, si am constatat ca nu erau deloc ace de ghiata. Am mai lasat cateva ore...

Am servit ca orament cu cateva fragute, pe care spre mirarea mea, le-am gasit la supermarket...( aici nu prea se vede asa ceva....si chiar aveam pofta...)...Ar fi mers si un mot de frisca, dar nu mai aveam, din pacate...

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de pepene galben, kiwi si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Jeleu cu zmeura

Postat de ianculubita

Jeleu cu zmeura

Intr-un bol acoperim zmeura cu vin si lasam 1h dupa care strecuram, punem vinul intr-un vas pe foc impreuna cu zahar si batonul de vanilie taiat pe lung. Dupa ce s-a topit zaharul fara sa fiarba,...

Citeste continuarea

Desert Koulourakia - melcisori grecesti insiropati

Postat de eumimi

Desert Koulourakia - melcisori grecesti insiropati

In laptele caldut dizolvam drojdia. Batem ouale cu plicul de zahar vanilat, lingura de zahar si plicul de praf de copt. Peste oua adaugam laptele si apoi faina si scortisoara. Framantam un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2011, 08:37
o portie pentru mine
la 18.06.2011, 08:43
carla, buna dimineata ! cu mare placere!
la 18.06.2011, 08:54
ce tentatie!!! asa sa tot fie vara!
la 18.06.2011, 09:00
Oooo, vreau
la 18.06.2011, 09:13
grozavaa!

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking