Inghetata de vanilie cu lime si sos de anason

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Dulciuri
28 Iun 2013 | 5400 vizualizari
Inghetata de vanilie cu lime si sos de anason

Cine vrea o inghetata de vanilie cu un delicios sos cu aroma de anason?

Ingrediente

  • - 3 galbenusuri;
  • - 1 lime, zeama si coaja;
  • - 1 pastaie de vanilie;
  • - 200 ml frisca lichida sau smantana de 30%;
  • - 4-5 linguri de miere + 1 lingura pentru sos;
  • - 500 ml iaurt grecesc;
  • - anason.

Mod de preparare

1. Se pregateste pe foc o cratita in care se pune frisca si pastaia de vanilie despicata. Se scot cu varful unui cutit semintele din interiorul pastaii si se adauga in cratita. Lasam sa dea in clocot si retragem de pe foc, punem capacul si lasam sa se patrunda bine aroma de vanilie in frisca, pentru cateva minute.

2. Galbenusurile se amesteca bine cu mierea si coaja de la lime. Dupa incorporare, se adauga si zeama de la o jumatate de lime.

3. Punem din nou pe foc frisca si vanilia, adaugand treptat si galbenusurile. Se amesteca si se lasa la foc mic pana se ingroasa putin.

4. Se retrage de pe foc si se lasa la racit. 

5. Se adauga iaurtul si se amesteca pana se incorporeaza. 

6. Se pune intr-un recipient si se lasa in congelator pentru cateva ore.

7. N-am respectat partea cu mixatul din jumatate in jumatate de ora, conform retetei de baza, pentru ca n-am mai avut timp, insa inghetata a iesit oricum gustoasa, cremoasa si fara firicele de gheata.

8. Pentru sos se lasa un fruct sau doua de anason in miere pentru cateva ore, iar inghetata se serveste cu acest sos aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie cu lime si sos de anason" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gogosi pufoase

Postat de Sim0naWorld

Gogosi pufoase

Laptele impreuna cu zaharul se pun intr-un vas pe foc, amestecand usor pentru a e dizolva zaharul. Se lasa putin sa se raceasca - trebuie sa fie caldut, apoi se adauga drojdia. Intr-un bol se...

Citeste continuarea

Inghetata de zmeura in blender

Postat de RuxyRux

Inghetata de zmeura in blender

Cu o seara inainte am pus fructele in punga la congelator, bananele feliate, zmeura spalata. Am congelat si paharul de frisca. Avem nevoie de un blender puternic, punem fructele si mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2013, 23:17
la 28.06.2013, 23:17
la 28.06.2013, 23:18
am admirat-o deja
la 28.06.2013, 23:21
Minunata!
la 28.06.2013, 23:22
Multumesc Claudia

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking