Ingrediente
pt blat:
- 4 oua
- 100 gr ciocolata neagra
- 150 gr faina alba
- 120 gr zahar
- 4 linguri cognac sau whisky
- un plic praf de copt
pt decor:
- 100 gr ciocolata
- 100 ml smantina pt frisca
- o lingurite de unt
- pt insiropat:
- o ceasca de cafea
- 2-3 linguri cognac sau whisky
Mod de preparare
Pt blat: topim ciocolata la bain-marie, batem galbenusurile cu 100 gr zahar si cognac, albusurile batute spuma cu 20 gr zahar.
Punem albusurile batute spuma peste galbenusuri in care am adaugat si ciocolata, se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Impartim compozitia in doua si o coacem in forma de inima, de silicon am avut eu, la 180 grade pt 15-20 minute. Faceti testul cu scobitoarea.
Blaturile putin caldute le insiropam cu cafea amestecata cu cognac. Le lasam sa se raceasca de tot si intre timp pregatim ciocolata pt decor.
O rupem bucati si o punem intr-un bol pe bain-marie impreuna cu smantina pt frisca si untul. Le amestecam bine pina ce s-a topit ciocolata si o punem peste blatul racit pe care l-am asezat pe un gratar. Eu nu am avut unul special si l-am folosit pe cel de la aragaz). Decorati dupa bunul plac, eu am folosit zmeura si cirese confiate si frisca.
La multi ani tuturor mamelor!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|