Inimioare de ziua indrăgostiților

Postat de Julie in Prajituri
8 Feb 2011 | 6192 vizualizari
Inimioare de ziua indrăgostiților

Ingrediente

  • 125 g unt,
  • 2 gălbenușuri,
  • 100 g zahăr farin,
  • 250 g făină,
  • 2 linguri lapte,
  • gem de căpșuni pt umplutură,  
  • gelatină roșie pt. decor

Mod de preparare

Se face o cremă din unt, gălbenușuri și zahăr, se adaugă faina si se amestecă bine.La sfârșit se adaugă laptele. Se strânge aluatul intr-o bilă, se pune in folie alimentară și se lasă la frigider 20-30 min. După ce s-a răcit, aluatul se imparte in două și se intinde in foi. Dintr-o parte se fac forme de inimioare intregi iar din cealaltă parte se fac inimioare al căror mijloc se decupează cu o formă mai mică sau cu un cuțit ascuțit.
Se coc 15-20 min in cuptorul deja incins. Se lasă sa se răcească . Formele intregi se ung cu gem de căpșuni iar formele decupate se pudrează cu zahăr farin. Se lipesc apoi două câte două. In mijloc, pentru a accentua și mai mult nuanța de roșu, se pune gelatină roșie pt decor( de la dr.Oetker)  preparată conform instrucțiunilor de pe pachet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare de ziua indrăgostiților" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert inimioare de susan

Postat de RODIMUR

Desert inimioare de susan

Se pregătesc din timp toate ingredientele: o tavă umezită (cu sau fără hârtie de copt în ea) un pahar cu apă rece, lingură, cuțit, forme pentru decupat, platou umezit pentru...

Citeste continuarea

Chec Valentine's Day

Postat de oanapl

Chec Valentine's Day

Inimioare roz: Spargi ouale intr-un vas, adaugi sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixezi pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Adaugi iaurtul si uleiul si amesteci, cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2011, 14:16
superbe
la 08.02.2011, 14:18
superbe, tocmai ma pregateam sa intru in bucatarie sa fac si eu niste inimioare!
la 08.02.2011, 14:20
minunate
la 08.02.2011, 14:28
ce frumoase sunt!!!!!!!!!!!! zi-mi si mie de unde ai luat formele?
la 08.02.2011, 14:36
foarte frumoase

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking