Inimioare si figurine -post

Postat de nadina73 in Mancaruri de post
26 Feb 2010 | 5170 vizualizari
Inimioare si figurine -post

ceva bun pentru cei care tin post si in special daca sunt in forme de figurine sunt adorate de piticii mei

Ingrediente

  • pt aluat:
  • 400 ml ulei
  • 200 g de zahar
  • 300 ml apa minerala
  • 3 vanili
  • coaja de lamanie
  • sucul de la 1 lamaie
  • faina aproximativ 1,2kg
  • nuca de cocos ,nuca macinata sau mac apoximativ 300 g pt ornat
  • 250 ml apa ,
  • 150 g zahar ,
  • esenta vanilie 1 sticuluta sau fiola
  • cacao 2 linguri
  • dulceata de care doriti ( eu am pus de capsuni)
  • 2 prafuri de copt

Mod de preparare

Se amesteca uleiul cu apa minerala si praful de copt stins cu zeama de lamaie si apoi punem faina si coaja de lamaie,vanilia. Amestecam bine pana devine un aluat potrivit pt a lucra cu el.Apoi se pune pe masa cu faina si se framanta putin pe masa ,dupa care 3/4 din aluat il punem deoparte iar in sfertul ce a ramas punem cacao si framantam bine sa se incorporeze bine cacaua.

Intindem foaie din aluat alb si la fel si din cel maro  si apoi taiem cu diferite forme care se lipesc intre ele cu o ideie de gem nu mult fiindca in momentul coacerii se vor rastuna ,vor aluneca.Se fac formele dorite si se pun in tava tapetata cu faina ,dupa ce sau copt se scot si asa fierbinti se trec prin siropul format din apa ,zahar si esenta de vanilie dupa care se dau prin nuca de cocos,nuca macinata. Bunica mea le mai dadea si prin mac.

Sunt pufoase si foarte gustoase,bunica mea le facea(vb la trecut fiindca nu mai e) de fiecare data in postul  Pastelui  si al Craciunului

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare si figurine -post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele de varza

Postat de Ksenya

Chiftele de varza

Varza se taie bucati si se pune pentru 4 minute, intr-o oala cu apa clocotita si putina sare. Se scoate si se lasa la scurs si racit putin. Se da prin masina de tocat si se lasa intr-un...

Citeste continuarea

Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post

Postat de vasimur

Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post

Cum se prepara Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post Curățăm ceapa, usturoiul, cartofii, morcovii, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile. Ceapa o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2010, 18:08
inimile noastre pentru toti cei care ne viziteaza
la 26.02.2010, 20:44
frumoase si gustose sigur
la 26.02.2010, 21:11
la 27.02.2010, 07:28
ce dragute ajutoare ai asa cred , ca ai avut spor la lucru
la 27.02.2010, 11:41
da intradevar le place tare mult sa "ma ajute" nu pot sa fac nimic ,sa cocaresc ca sant prezenti si vor si ei coca sa intinda sa faca forme

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking