Islere dupa reteta lui Nagymama!

Postat de panacris in Prajituri
10 Dec 2011 | 6857 vizualizari
Islere dupa reteta lui Nagymama!

Ca tot a venit mama la mine, am facut o noua portie de islere dupa reteta ei! Sunt delicioase!!!

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

  • faina 300 g.
  • untura de porc 200 g.
  • zahar 2 linguri
  • sare iodata 2 g.
  • zahar vanilinat 1 plic
  • lapte 25 ml.
  • amoniac 1 lingurita
  • galbenus de ou 1 bucata

Ingrediente pentru crema

  • unt 80% grasime 250 g.
  • zahar tos 300 g.
  • Glazura de ciocolata 100 g.

Mod de preparare

Faina se amesteca cu untura, galbenusul de ou, zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare. Amoniacul se stinge cu laptele caldut si se adauga la amestecul de faina. Se framanta totul pana se obtine un aluat elastic. Se intinde aluatul si se taie cu o forma rotunda sau paharul. Islerele obtinute se pun in tava tapetata cu foaie de pergament si se pun la copt, in cuptorul preincins pentru cca. 20 de minute la foc mediu. Intre timp untul se freaca cu zaharul tos pana se omogenizeaza. Islere se unesc cu aceasta crema. Se toarna glazura de ciocolata si se lasa la rece pana a doua zi. Aceste islere trebuie facute cu 3 zile inainte de a fi servite, deoarece in prima zi sunt foarte crocante, (adica tari!!!).

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere dupa reteta lui Nagymama!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema de branza

Postat de katty

Desert prajitura cu crema de branza

Ouale intregi la temperatura camerei, impreuna cu sarea si zaharul le mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam vanilia, uleiul si omogenizam. Punem faina de cocos, amidonul si...

Citeste continuarea

Baclava

Postat de Ela68

Baclava

Mai intai preparam siropul. Punem la fiert la foc mic apa cu zaharul , cam 30 minute, procedand la fel ca la orice dulceata. Cand s-a legat, stingem focul si asteptam 15-20 minute ca siropul sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2011, 22:52
bune bune
la 10.12.2011, 23:15
servesc si eu
la 11.12.2011, 07:25
Foarte bune. N-am mai facut de mult.
la 11.12.2011, 08:25
la 11.12.2011, 08:34
cu siguranta sunt excelente

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking